2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonVona: a Jobbik nem szövetkezik az MSZP-vel és az LMP-vel

Vona: a Jobbik nem szövetkezik az MSZP-vel és az LMP-vel


A Jobbik nem szövetkezik az MSZP-vel és az LMP-vel; "nem mindenféle hibrid szövetségben, nem létező szervezetekkel, erőkkel való összefogásban, hanem a magyar társadalom legszélesebb rétegeinek megszólításában és megnyerésében látja a kiutat" - közölte Vona Gábor, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője pénteken.

vonagaboregy


Amíg az LMP és az MSZP bizonyos körei ellamentálgatnak rajtunk, nekünk soha eszünkbe sem jutna szövetkezni velük - írja erre adott és az MTI-hez is eljuttatott válaszában Vona Gábor, aki szerint a Karácsony-féle ellenzéki összefogás szándéka és az arra adott "megengedő szocialista válasz" a kishitűségből sarjad. A Jobbik viszont "hisz céljaiban, magában és a magyar társadalomban" - teszi hozzá.

Az ellenzéki pártvezető a felvetés kapcsán a közbeszédben kialakult véleményekre reagálva visszautasítja, hogy vitassák a Jobbik demokratikusságát, egyúttal úgy látja, "azért mert a Fidesz éppen antidemokratikus", az MSZP még nem lesz automatikusan az ellenkezője; szerinte "a két balliberális párt demokratikussága erősen fogyatékos, az LMP-nél a legitimitás, az MSZP-nél a hitelesség hiánya miatt".

Kitér arra is, hogy míg szerinte az LMP és az MSZP kormányhoz való hozzáállása teljes egészében dekonstruktív, addig a Jobbiké konstruktív. Mint írja, tartják magukat ahhoz az ígéretükhöz, hogy mindazt, ami az ország érdeke, megszavazzák, ami meg nem, azt nem. Vona Gábor különbséget lát az ellenzéki pártok "Fidesz utáni" jövőképében is, és azt írja: "míg ők szeretnének visszatérni a rendszerváltozás rendszeréhez és annak imitt-amott plasztikai sebészettel feljavított változatát szeretnék", addig a Jobbik valódi rendszerváltozást akar. A Jobbik nem a Fideszt tekinti ellenfelének, hanem az elmúlt húsz (vagy hatvan) évet - fogalmaz a Karácsony Gergely felvetésére írt válaszában Vona Gábor.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite