2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonVona: "civil megfigyelők" vigyáznak az időközi választás tisztaságára Tiszavasváriban

Vona: "civil megfigyelők" vigyáznak az időközi választás tisztaságára Tiszavasváriban


A törvénysértések elkerüléséért "civil megfigyelők" járőröznek a vasárnap megtartandó időközi önkormányzati választás idején Tiszavasvári utcáin - jelentette be Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban szerdán sajtótájékoztatón.

vona

Az ellenzéki párt vezetőjének közlése szerint erre azért van szükség, mert a Jobbik olyan információkat kapott, miszerint "vannak olyanok, akik arra készülnek, hogy nem túlságosan korrekt és jogszerű eszközökhöz nyúlnak, pontosan fogalmazva szavazatokat akarnak majd vásárolni".

Információik szerint mind a Fidesz, mind az MSZP erre készül - mondta Vona Gábor.

Hozzátette: az önkéntes "civil megfigyelők" minden törvényi keretet betartva vigyáznak majd a választások tisztaságára, jogsértés esetén pedig értesítik a hatóságokat.

A Jobbik elnöke az MTI kérdésére elmondta: a megfigyelői státushoz nem szükséges Jobbik-tagság, az erre jelentkezők önkéntesként végzik feladatukat. Arra a kérdésre, miszerint várhatóan hány ilyen megfigyelő lesz az utcákon, Vona Gábor egyelőre nem kívánt pontos számot mondani.

Vona Gábor a Fülöp Erikkel (Jobbik), a város eddigi vezetőjével tartott közös sajtótájékoztatóján elmondta: bíztak abban, hogy a polgármester és az általa vezetett korábbi jobbikos többségű testület kitölti mandátumát, de egy "politikai háttérakció" kikényszerítette a jelenlegi helyzetet. A kormánypárt itteni és országos vezetőinek "szúrta a szemét" az, hogy Tiszavasvárit jobbikos politikus vezeti, folyamatos nyomás alatt tartva a polgármestert és a képviselőket végül sikerült elérniük, hogy a képviselő-testület augusztus elején működésképtelenné tette önmagát - mondta Vona Gábor.

Vélekedése szerint a Jobbik a körülményekhez képest jól helytállt Tiszavasváriban, noha a programjukból az elmúlt két évben nem tudtak annyit megvalósítani, amennyit szerettek volna. Ellenszélben kellett dolgozni, sokan akadályozták a munkát, de így is sikerült több eredményt felmutatni - értékelt Vona Gábor, a sikerek között megemlítve például egy magyar vállalkozás munkahelyteremtő beruházását, a járási székhely cím elnyerését, illetve azt, hogy a városnak sikerült elkerülnie a pénzügyi helyzet kritikussá válását.

A Jobbik optimistán tekint a vasárnap időközi választásra, és azt várja, hogy Fülöp Erik marad Tiszavasvári polgármestere, illetve a testületben is meglesz az a többség, amellyel nyugodt körülmények között tudja folytatni munkáját - mondta Vona Gábor.

A vasárnap megtartandó időközi polgármester- és képviselő-választáson négy polgármesterjelölt indul a városvezetői tisztségért: Aleva István közgazdász a Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület, Fülöp Erik eddigi polgármester a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Ráduly Zsolt iskolaigazgató-helyettes a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület, Timári Istvánné a Magyar Szocialista Párt színeiben méreti meg magát.

A négy polgármesterjelölt mellett a jelöltállítás határidejének lejártáig a nyolc egyéni választókörzetben negyven indulót vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite