2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonVona Gábor: a Jobbik büszkén vállal bármilyen szankciót

Rendzavarás a parlamentben - Vona Gábor: a Jobbik büszkén vállal bármilyen szankciót


A Jobbik képviselői "büszkén vállalnak bármilyen szankciót", amit a múlt pénteki országgyűlési akciójuk miatt szabnak ki rájuk - válaszolta az ellenzéki párt elnöke az MTI kérdésére kedden azután, hogy Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke negyven jobbikos képviselő egyhavi tiszteletdíjának megvonására tett javaslatot kedden.

Vona Gábor005

A Jobbik képviselői megzavarták a földtörvény múlt pénteki zárószavazását: egy nagy méretű, A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás! feliratú molinóval az elnöki pulpitusra vonultak, és a levezető elnök többszöri figyelmeztetése ellenére sem hagyták el azt. A szavazások közben pedig azt skandálták: "hazaárulók!"

Latorcai János - aki a pénteki ülésnapon elnökölt - javaslatát indokolva azt írta: a jobbikosok az elnöki emelvény elfoglalásával olyan példa nélküli, közvetlen fizikai erőszakkal fenyegető magatartást tanúsítottak, ami indokolja a legsúlyosabb büntetés kiszabását, vagyis egyhavi tiszteletdíjuk megvonását.

A jobbikos politikusokat sújtó büntetés összesen nagyjából 17 millió forint. A képviselők jövedelme tiszteletdíjból, választókerületi pótlékból és lakhatási támogatásból áll össze, utóbbi kettőt nem érinti a büntetés. A legtöbbet, 672 510 forintot Vona Gábor frakcióvezetőtől vonhatják le, ha az Országgyűlés megszavazza a parlamenti honlapon olvasható indítványt.

Vona Gábor más témában tartott keddi sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére leszögezte: pártja képviselői hajlandóak lemondani a tiszteletdíjukról "a magyar föld megvédéséért", mert a jobbikos politikusokat "nem a pénz érdekli, hanem a magyar föld".

Hangsúlyozta: továbbra is úgy érzi, hogy frakciójuk a leghelyesebb megoldást választotta a földtörvény elleni tiltakozásul, mert a kormány "olyan szinten ment szembe a saját ígéreteivel, hogy unortodox megoldást kellett keresniük".

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-06-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite