2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonVona Gábor: egy vizsgálóbizottság felállításához muszáj együttműködnie az ellenzéki pá

Vona Gábor: egy vizsgálóbizottság felállításához muszáj együttműködnie az ellenzéki pártoknak


Vona Gábor szerint egy vizsgálóbizottság felállításához muszáj együttműködnie az ellenzéki pártoknak, még akkor is, ha a jobbikos politikusok nem szívesen szerepelnek MSZP-s képviselőkkel azonos listán.

Vona Gábor002

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdai - más témában tartott - sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: azért támogatják az MSZP által kezdeményezett E.ON-vizsgálóbizottságot, mert ha az ellenzék fel akar állítani egy ilyen testületet, arra "a kormánytöbbség áldásos tevékenységének köszönhetően" nincs más lehetősége, csak az együttműködés, még ha "ez a gusztusunkkal ellen is való".

A pártelnök elismerte: "ő sem szívesen szerepel MSZP-s képviselőkkel azonos listán", és a Jobbik, ahogy minden másban, úgy ebben a kérdésben is azokat az embereket kívánja képviselni, akiknek a Fideszből és az MSZP-ből is elegük van. Emlékeztetett rá, hogy korábban is több esetben kezdeményeztek már az ellenzéki frakciók vizsgálóbizottságokat.

Az Index hétfői beszámolója szerint az MSZP kezdeményezésére az LMP és a Jobbik képviselői is aláírták azt az indítványt, amely vizsgálóbizottságot hozna létre az E.ON-vásárlás ügyében.

Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője szerdán közleményben szólította fel az MSZP-t, hogy korábbi ígéretüket betartva vonják vissza aláírásukat arról az indítványról, amelyet a Jobbik képviselői is aláírtak.

Rogán Antal közleményében arra emlékeztetett: Mesterházy Attila, az MSZP elnöke tavaly decemberben Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő egyik felszólalása után azt mondta, még akkor sem működnek együtt a Jobbikkal, ha olyan ügy lesz, ami fontos Magyarország számára. Steiner Pál szocialista képviselő pedig Rogán Antal közlése szerint arról beszélt, hogy az MSZP semmilyen intézményes kapcsolatot nem tart fenn a Jobbikkal a jövőben, így nem vesznek részt a velük közös országgyűlési kezdeményezésekben sem, egészen addig, amíg politikai irányváltás nem lesz a Jobbikban. A Fidesz ezért felszólította az MSZP-t, hogy vonják vissza aláírásukat az indítványról, amelyen az antiszemita kijelentéseket tevő Gyöngyösi Márton aláírása is szerepel.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-09-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite