2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonVona Gábor még a diákhitelét fizeti! Ha érdekli a pártelnökök vagyonnyilatkozata, itt megtal

Vona Gábor még a diákhitelét fizeti! Ha érdekli a pártelnökök vagyonnyilatkozata, itt megtalálja


Az MSZP, a Fidesz és a KDNP elnökének alig változott a vagyoni helyzete az általuk legutóbb - idén februárban - leadott vagyonnyilatkozat óta; a Jobbik elnöke most először nyilatkozott a vagyoni helyzetéről: lakásán kívül semmilyen nagy értékű ingósága, még autója sincs és még fizeti a diákhitelét.

A parlamenti pártok elnöke közül egyedül Orbán Viktor kap fizetést a pártelnöki munkájáért, ez az összeg a legutóbbi bevallás óta nem változott, jelenleg is havi bruttó 402 ezer forint.

Lendvai Ildikó szocialista pártelnök februárban még azt írta, hogy havi bruttó 280 ezer forintot kap ezért a tevékenységéért, a jelenlegi bevallása szerint viszont nincs más jövedelme a képviselői tiszteletdíjon kívül. Ennek az oka valószínűleg az, hogy a választások után jelezte, lemond a pártelnöki posztról.

Vona Gábor, a Jobbik vezetője nem tünteti fel a vagyonnyilatkozatában, hogy kapna pénzt ezért a tisztségéért. Az LMP-nek nincs elnöke.
Orbán Viktor Fidesz-elnök vagyonnyilatkozata lényegében nem változott a februári állapothoz képest: továbbra is felerészben tulajdonosa a feleségével közösen 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi háznak.

Ezen túlmenően a politikus feltünteti 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5.035 négyzetméter belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak.

Értékpapírban, takarékban elhelyezett megtakarítása és autója sincs, vagyonnyilatkozatában utoljára 2007-ben szerepeltetett gépjárművet. A házastársával közös számlán kicsit kevesebb van mint februárban: akkor 869 ezer forint volt, most 517 ezret tüntetett fel.

Banki tartozása továbbra is a 2002-ben felvett 20 millió forintos hitel időarányos része.


Semjén Zsolt KDNP-elnök vagyoni helyzete az elmúlt évek bevallásai alapján alig változott, hiszen továbbra is egy II. kerületi 123 négyzetméteres és egy 42 négyzetméteres lakás tulajdonosa felerészben.

A KDNP elnökének emellett továbbra is haszonélvezeti joga van egy balatonfenyvesi üdülőben. A nagy értékű ingóságok terén sem volt változás, a politikusnak vannak antik bútorai, de autója nincs.

A politikus több mint hárommillió forint hitelt visszafizetett a banknak. A 2009-es adatok szerint ugyanis egy 7,3 millió forintos hiteltartozás fele része volt az övé, ami mostanra négymillióra csökkent.

A KDNP elnökének jövedelemnyilatkozatában újra szerepel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemtől vizsgáztatásért esetenként kapott 30 ezer forintos összeg.
Lendvai Ildikó MSZP-elnök vagyonnyilatkozatában egy 1988-ban vásárolt, 104 négyzetméteres budapesti, V. kerületi társasházi lakást szerepeltet, autója a bevallás szerint nincsen.

Az ingóságok között - csakúgy mint korábban - lakásberendezést és könyveket tüntet fel. Megtakarítása is változatlan, 1.600 dollár, tartozása nincs.


Vona Gábor, a Jobbik elnöke fele részben tulajdonosa III. kerületi 65 négyzetméteres lakásnak, autója nincs.

Vagyonbevallása szerint 600 ezer forintnyi megtakarítása, 2,5 millió forint lakáshitele és 570 ezer diákhitele van. Fele részben tulajdonosa a Magyar Hírek Kft.-nek, de innen nincs jövedelme.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite