2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVona Gábor Nógrád megyében: 2018-ban Jobbik-Fidesz párharc lesz

Vona Gábor Nógrád megyében: 2018-ban Jobbik-Fidesz párharc lesz

A jelenlegi tendenciák szerint 2018-ban Jobbik-Fidesz párharc lesz a magyar közéletben, a baloldal kezd kiiratkozni ebből a versenyből - mondta Vona Gábor szerdán Szécsényben, sajtótájékoztatón.

vona

A Jobbik elnöke a Nógrád megyei választmányi ülést megelőzően kifejtette: nem szeretné leírni a komoly hálózattal rendelkező baloldalt, "de mégis azt látjuk, hogy sem program, sem jövőkép, sem szervezettség, sem vezető szintjén nem tud érdemi, kormányképes erőt, alternatívát felmutatni", a Jobbik viszont mára Magyarország második politikai ereje lett, támogatottsága nagyobb, mint a baloldali pártoké összességében.

Ha valaki képes lehet leváltani a jelenlegi kormányt, "azok mi vagyunk" - mondta Vona Gábor, hozzátéve: erőt csak erővel lehet leváltani, és a Jobbiknak van meg ehhez a szervezettsége, szervezeti ereje, programja, szakértői bázisa, háttere.

Az elnök azt is megfogalmazta, hogy a Fidesz legyőzése nem lesz egyszerű, "hiszen egy 25 éves tapasztalattal rendelkező, szinte politikai hadseregként működő szervezetről van szó, amelynek az élén egy tapasztalt vén róka áll, a miniszterelnök úr".

Vona Gábor annak is hangot adott, hogy nem szereti a "cukiságkampány" kifejezést, mert azt sugallhatja, hogy ez átverés, a Jobbik eljátszik valamit, miközben a néppártosodás átélt, komolyan vett folyamat. Azért dolgoznak, hogy a Jobbik olyan felelős néppárt legyen, amelyik 2018-ban képes a jelenlegi kormány leváltására - jelentette ki.

Kérdésre válaszolva Vona Gábor kifejtette: nem lepi meg, hogy Ausztria kerítést épít az országhatáron, sőt azt prognosztizálja, hogy Németországban is komoly törések lesznek, és ha Angela Merker folytatja "ezt az önsorsrontó és Európa sorsrontó politikáját", akkor meg fog bukni.

Ha Németország változtat a politikáján, akkor mindenki le fogja zárni a határait, és az lesz a kérdés, hogy az Európa határain belül rekedt százezreket ki és hol fogja elhelyezni - mondta, hangsúlyozva, hogy pártja elutasítja a kvótarendszert.

Kitért arra is, hogy sokan megkérdezik, mit szólnak ahhoz, hogy a kormány azzal tudta növelni népszerűségét az elmúlt hónapokban, hogy "lényegében jobbikos politikát valósított meg".

Mint kiemelte, amikor a migrációs krízis egyértelművé vált, az egyik oldalon volt a népszerűséget erősítő pártérdek, a másikon viszont a nemzeti érdek, azaz hogy katasztrófahelyzetben félre kell tenni a pártérdeket. "Mi, ezzel is bizonyítva a felelősségünket, a felnőttségünket, az utóbbit választottuk" - mondta Vona Gábor.

 

Forrás: MTI/NOGRAD24

 

 

2015-10-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite