2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonVona: legyen végre független a bíróság!

Vona: legyen végre független a bíróság!


A civilek és a Jobbik nem a független bíróságra akar nyomást gyakorolni, hanem a nem független bíróságra akar nyomást helyezni, hogy legyen végre független - jelentette ki Vona Gábor a Jobbik elnöke hétfőn, a Kúria előtt tartott demonstráción.

Vona Gábor005


A Kúria polgári kollégiuma hétfőn jogegységi ülésen tárgyalja a devizahitelek elvi kérdéseit. Ennek kapcsán Vona Gábor leszögezte: az, hogy jogszerű volt-e a devizahitelezés, vagy hogy a bankok elkövettek-e tájékoztatási mulasztást az "költői kérdés" és ezen nem kell hónapokig tanácskozni.


A néhány tucat résztvevő előtt Vona Gábor hangsúlyozta: a kormány láthatóan időhúzásra játszik és a választásokig nem akarja érdemben megoldani a devizahitelek ügyét. Éppen ezért a Jobbik elnöke szerint jövőre egyszerre több városban tartandó közös demonstrációval és az országgyűlési képviselők személyes megkeresésével nyomást kell gyakorolni a kétharmados kormánytöbbségre és "a kormányt bele kell kényszeríteni a valódi lépésekbe".


A parlamenti képviselőkkel kapcsolatban leszögezte: mivel a honatyáknak "fogalmuk sincs a magyar valóságról", ezért szembesíteni kell őket a szavazóikkal és akkor talán eredményt lehet elérni.


Vona Gábor kiemelte: nem igaz, hogy az ország jobban teljesít és az sem igaz, hogy a mostani kormányzás az elmúlt 20 év lezárása és valami új kezdete. Szerinte a mostani kormányzás "az elmúlt 20 év megkoronázása" és meggyőződése, hogy az MSZP így ugyanazt csinálná ha kétharmadot kapna, mint amit most a Fidesz.


Úgy fogalmazott: naivitás a bankoktól várni a megoldást, de nem is a bankok a hibásak a kialakult helyzetért, hanem azok, akik engedték nekik a túlzott és erkölcstelen profit beszedését.


Vona Gábor beszélt arról is: ha nem lenne a civil nyomás, akkor a kormány már befejezettnek tekintené a devizahotelesek ügyét, holott több százezer családot érint még ma is ez a probléma.


Szerinte a kormány csak időt húz és imitálja a megoldást, mert "fogva tartja a banktőke". A Jobbik elnökének meggyőződése, hogy a jelenlegi és az előző kormányok, valamint a bankszövetség között folyamatos háttérmegállapodások köttetnek és ezért nem születik meg az érdemi megoldás.


A demonstráción felszólalt Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő is, aki azt hangsúlyozta: a devizakárosultak nem segélyt várnak, hanem az igazságot. Szerinte ez a kormány nem húzza ki a devizahiteleseket a bajból, hiszen ha eddig a kétharmados többség birtokában nem oldották meg a helyzetet, akkor később sem.


Úgy vélte: egy hét alatt lehetne megoldást találni a problémára, ami a devizahitelek felvételi árfolyamon történő forintosítása és a kártérítés lenne.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite