2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonVona: nincs demokrácia az országban

Vona: nincs demokrácia az országban


Vona GáborVona Gábor pártelnök is felszólalt kedd este a Jobbik Kossuth téri demonstrációján, melyet Horthy Miklós Budapestre vonulásának évfordulóján rendezett a párt. Az ellenzéki politikus szavai szerint jelenleg nincs demokrácia az országban, amit jól jelez, hogy egy újabb törvény szerint idegen rendőrök is bevethetőek lesznek Magyarországon, illetve az is, hogy nem támogatták a jobbik törvényjavaslatait.


Újra tüntetésekre készül a Jobbik, egyebek között azért, mert a Fidesz "elsikkasztotta az alkotmányozást" - mondta Vona Gábor. Hangsúlyozta: "az utca a miénk volt és a miénk is marad", és úgy vélte, hogy Orbán Viktor kormányfőnek nem a Magyar Nemzeti Gárdát kéne üldöznie, hanem Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt kellene börtönbe juttatnia.


Szegedi Csanád alelnök, a párt EP-képviselője azt hangoztatta, hogy a párt képviselői kiléptek az alkotmányozásból, mert nem támogatnak olyan alkotmányt, amely eltér a Szent Korona-tantól. Mint bejelentette: újra megerősítik a párt mozgalmi jellegét, amelynek keretei között jövőre 100 településen helyeznek el hivatalosan székely rovásírásos helységneveket.

Gaudi-Nagy Tamás, a párt országgyűlési képviselője a több száz fős tömeg előtt arról beszélt, hogy a Jobbik javaslatiból csak hármat fogadott el a kormány, viszont 24-et "lesöpörtek". Szerinte a kormány egy "alsóházi játékszerré silányította az alkotmányozást". Hozzátette, hogy élni fognak az ellenállás jogával és szembe mennek ezzel az új alkotmánnyal. "Nem fognak palesztinokká tenni minket a saját hazánkban" - hangoztatta.

A rendezvényen felszólalt még Volner János frakcióvezető és Hegedűs Tamás frakcióvezető-helyettes is. A felszólalók kivétel nélkül kinyilvánították, hogy továbbra is követelik Károlyi Mihály szobrának eltávolítását, illetve nehezményezték, hogy Horthy Miklósnak nincsen szobra.


Virág nem, kipa igen


A tüntetés kezdete előtt a helyszínen megjelent egy középkorú nő, aki egy gyertyát próbált meggyújtani a szobornál, de a tömeg ebben megakadályozta. Később egy szál virágot próbált elhelyezni a szobornál Dániel Péter, az az ügyvéd, aki arról híresült el, hogy kaszinótojással kente össze a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot. Az ügyvédet végül a rendezvény biztonsági őrei vezették ki. A szoborra a résztvevők egy táblát akasztottak azzal a szöveggel, hogy "Én felelek Trianonért!", később pedig egy kipát tettek a fejére. A többször eltávolított és újra visszatett kipát - az MTI tudósítójának tapasztalata szerint - egyszer Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője helyezte Károlyi Mihály szobrának fejére. A tüntetést a rendőrség biztosította, rendbontás nem volt.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite