2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonVörös riasztás! Melegrekordok dőlhetnek meg

Vörös riasztás! Melegrekordok dőlhetnek meg a következő napokban


Akinek nem muszáj, ne tartózkodjon a szabadban, legalább napi 3 liter folyadékot vegyünk magunkhoz; az előrejelzés szerint vasárnap éri el Magyarországot egy hidegfront, de a jövő héten sem lesz 30 foknál alacsonyabb hőmérséklet napközben.


Tartós hőségre kell készülnünk szerdán is - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb vörös riasztás van érvényben szinte az egész ország területére, kivételes helyzetben csak Dél-Dunántúlon élők vannak, ott sem lesz hűvös, de az előrejelzés szerint Pécs környékén nem haladja meg a 27 fokot a napi középhőmérséklet.

A meteorológiai intézet tájékoztatása szerint a kánikula mérséklődése északnyugaton vasárnap, másutt a jövő hét elején valószínű, azonban az ország nagy részén még akkor is  kevéssel 30 fok feletti csúcshőmérsékletre van kilátás.


A szakemberek helyenként kialakuló zivatarokra is felhívják a figyelmet, szerdán a Dunától keletre helyenként alakul ki, míg a Dunántúlon elvétve (főként a délnyugati részén) lehetnek hevesebb esőzések, néhol akár két centiméteres átmérőjű jégdarabok is eshetnek.
Csütörtökön még melegebbre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az egész országban 27 fok felett lesz a napi középhőmérséklet - mondta Csonka Tamás.


Sokkoló adat, de Magyarországon az elmúlt 20 évben megkétszereződött a melanoma előfordulása. Évente kétezer új melanomás esetet diagnosztizálnak, és ez a szám minden évben kb. 3 százalékkal növekszik. Bőrgyógyászok azt tanácsolják, ne tartózkodjunk a tűző napon vörös riasztás idején. Bőrünket óvjuk, magas faktorszámú naptejjel, igyunk sok folyadékot, és lenge ruhát viseljünk.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-07-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite