2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonVörös riasztás Észak- Magyarországra is

Vörös riasztás Észak- Magyarországra is

viharLegmagasabbra emelte a riasztási szintet az Országos Meteorológiai szolgálat a Duna vonalától keletre és Észak - Magyarországon.

Többfelé várható heves zivatar a térségben, amit intenzív csapadék, erős vihar (90 km/h fölötti széllökés) vagy legalább 2 cm nagyságú jég kísérhet.
Felhőszakadásra is készülni kell, néhol előfordulhat rövid idő (1-3 óra) alatt 50 mm-nél nagyobb mennyiségű eső - jelzik a szakemberek

Várhatóan a déli, délutáni óráktól kb. a Dunántúlon egyre nagyobb területen alakulhatnak zivatarok, néhol heves zivatar, amelyek fokozatosan várhatóan egyre inkább vonalba rendeződve
nyugatról-keletre haladhatnak. A heves zivatarokat tartalmazó zivatarvonal a délutáni órákban a Duna-Tisza közén, este pedig már az ország északkeleti felében, illetve a Tiszántúlon okozhatnak várhatóan nagy területen heves eseményeket.

Elsősorban a Dunától keletre a zivatarrendszer peremén nagy területen fordulhat elől 70 km/h feletti szél, kis területen nagy méretű jég (2 cm feletti jégmérettel), viharos szél (90 km/h-t jelentősen meghaladó széllökés), felhőszakadás (50 mm feletti rövid idő alatti csapadékkal).

A vonal mögött újabb hullámban alakulhatnak ki zivatarok a kedd hajnali órákig, amelyek várhatóan már kisebb eséllyel és területen okozhatnak esetlegesen heves eseményt. -olvasható a Meteorológiai szolgálat honlapján.

 

A harmadfokú (vörös) riasztás jelentése:

 

Veszélyes, komoly károkat okozó, sok esetben emberi életet is fenyegető időjárási jelenségek, amelyek rendszerint kiterjedt területeket érintenek. Érvényben lévő veszélyjelzés esetén legyünk különös figyelemmel értékeinkre és saját biztonságunkra. Folyamatosan kísérjük figyelemmel a legfrissebb hivatalos meteorológiai információkat. Minden körülmények között kövessük a hatóságok utasításait. Tartózkodjunk biztonságos helyen. A veszélyjelzés e legmagasabb (piros) szintjére már csak a meglehetősen ritkán előforduló események kerülnek.

 A vihar aktuális helyzetéről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

 

Forrás: OMSZ/HÍR PORT24

2010-08-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite