2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVastaps-díjakat adott át a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Vastaps-díjakat adott át a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház


Hét kategóriában adták át a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díjait, Nógrád megye legrangosabb színházi elismeréseit a Min nevet az ember? című kabaré előtt vehették át az elmúlt évadban a közönség által a legjobbnak tartott előadások alkotói, illetve a legnépszerűbb színészek. Ugyancsak ezen a napon adták át a T. Pataki László Emlékgyűrűt, illetve a helyi társulat által odaítélt Zenthe Ferenc Emlékplakettet.

vsatapsdij1

Fotó: P. Tóth László

Idén immár nyolcadik alkalommal vehették át a Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díjait az előző évad legnépszerűbb előadásainak alkotói, valamint a legjobbnak tartott női és férfi színész. A díjakat hagyományosan a nézők szavazati alapján adja ki a teátrum. Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színházat működtető Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója az évadot indító első bérletes előadás előtt beszámolt a színház fejlődéséről, többek között a növekvő előadásszámokról, a Zenthe tájelőadásairól, amelyek az elmúlt évadhoz képest szinte megduplázódtak.


A nézők szavazatai alapján Vastaps-díjas lett a meseszínház kategóriában a Zenthe Ferenc Színház A brémai muzsikusok című darabja, a díjat Molnár Ernő rendező vette át. A legjobb gyermek előadásnak a Budapesti Táncszínház 80 nap alatt a Föld körül című produkcióját választották, az elismerésért a produkció két táncművésze, Vattai Jennifer és Kiss Tamás mondott köszönetet.


A legjobb ifjúsági előadás kategóriában a Zenthe Ferenc Színház Liliomfija kapta a legtöbb szavazatot, a díjat Susán Ferenc rendezőnek nyújtotta át az igazgató. A családi előadások közül a Bartók Kamaraszínház és a Padlás vitte el a képzeletbeli pálmát, az elismerést megörökítő üveg kockát Dobák Lívia művészeti igazgató, valamint Gulyás Herman Sándor és Csadi Zoltán színművészek vették át.

vsatapsdij

Fotó: P. Tóth László


Az évad legjobb színésznőjének Bozó Andreát választották a Képzelt Betegben (Zenthe Ferenc Színház) Toinette megformálásáért, a legjobb színész a salgótarjáni származású Pindroch Csaba lett, aki a Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban (Thália Színház) című darabban Bernardot alakítja. Az évad legjobb felnőtt előadása a Budapesti Operettszínház Szép nyári nap című operettje lett, az elismerést Kerényi Miklós Máté és Kocsis Dénes vették át.


A Zenthe Ferenc Színház kötelékében évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújtó Erdélyi Gábor vehette át ez évben a T. Pataki László Emlékgyűrűt, amelyet P. Kerner Edit adott át a felvidéki színésznek. A tavalyi évben alapított Zenthe Ferenc Emlékplakettet - amelyet a Zenthe társulata szavaz meg minden évben egy-egy színésznek - ez esztendőben Albert Péter érdemelte ki, aki sok más szerepe mellett a Liliomfi Kányay fogadósaként alkotott maradandót.


Ez évtől némileg változik a Vastaps-díj odaítélésnek módja, hiszen míg a színészeknek járó elismerést továbbra is az évad végén, szavazólapon ítélheti oda a közönség, addig az egyes előadások végén azonnal, interaktívan szavazhatnak színes kockákkal.

 

Forrás: Zenthe Ferenc Színház/NÓGRÁD24

 

2015-09-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite