2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonWest-Balkán-nyomozás: több tucat súlyos hiányosság

West-Balkán-nyomozás: több tucat súlyos hiányosság


Négyezer embert vártak a szórakozóhelyre, pedig alig több mint 300 kiürítésére lettek volna alkalmasak a West Balkán szórakozóhely kijáratai.

diszkotragedia01


Mindössze 307 ember kiürítésére lettek volna alkalmasak a West Balkán szórakozóhely kijáratai - ez áll a hvg.hu birtokába került szakértői jelentésben. A tanulmány több tucat súlyos hiányosságra is felhívja a figyelmet. Például arra, hogy nem volt elég biztonsági ember, vagy nem volt olyan helyiség, ahonnan irányíthatták volna őket. A szakértők arra sem találtak semmilyen hivatalos papírt, hogy volt-e orvos a helyszínen a rendezvény ideje alatt.


A hvg.hu birtokába került szakértői megállapítások már a helyszínnel kapcsolatban arról számolnak be, hogy a West-Balkán Vendéglátó Kft. által üzemeltetett kávézó és háromemeletes szórakozóhely „ajtóinak nyílásszélessége csak 307 fő kiürítését biztosítja - első szakaszban - a rendezvény tervezett 1200 fős létszáma helyett". A Noise Night Life buli szervezője, Kecskés Tamás azonban 4200 karszalagot vásárolt. Gyanúsítotti vallomásában pedig azt említi a hvg.hu információi szerint, hogy 4000 beléptető szalagot kaptak, ennyi embert vártak a szervezők. Összesen 2883 darab jegyet adtak el, vagyis ennyi embert engedtek be - közölte a portál.


Hiányosság a biztonsági embereknél


Nem volt olyan helyiség sem, ahonnan a biztonsági embereket koordinálták volna, illetve olyan kézi- vagy telepített kihangosító eszközökkel, berendezésekkel sem készültek, amelyekkel a tömeget irányítani lehetett volna.
A jelentés szerint összességében a hely üzemeltetője, a szervezők, a biztonsági szolgálat emberei, de még a VI. kerületi rendőrkapitányság munkatársai is hozzájárultak a szerencsétlenséghez.


Január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen három fiatal lány halt meg a diszkóból kiáramló tömegben.


Forrás: hvg.hu/HÍR PORT24

2011-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite