2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonWest-Balkán ügy: letöltendőt kért az ügyészség

West-Balkán ügy: letöltendőt kért az ügyészség


A Blikk értesülése szerint az ügyészség fogházba küldené a halálos kimenetelű januári West-Balkán-rendezvény szervezőit. A most elkészült vádiratból kiderül, hogy a vádhatóság négy embert tart felelősnek a tragédiáért.

diszkotragedia04


A napilap hétfői számában megjelent cikk felidézi, hogy a szórakozóhelyen január 15-én három lány, a 17 éves K. Kinga, a 24 éves R. Rita és a 17 éves Cs. Emese halt meg borzalmas körülmények között: a pánikba esett bulizók taposták őket agyon a lépcsőházban.


A Blikk úgy tudja, hogy a vádirat részletesen foglalkozik a tragikus este minden pillanatával. Az ügyészség szerint több dolog vezetett a tragédiához. Így például az, hogy a szervezők nem mérték fel: háromezer emberre kevés lesz tíz biztonsági őr, és az, hogy maga a hely is alkalmatlan egy ekkora rendezvény megtartására.


A lap információi szerint a vádhatóság négy emberre, Sz. Győzőre, a West-Balkán Kft. ügyvezetőjére, K. Tamásra, az aznapi bulit szervező Noise Life Production Kft. vezetőjére, Cs. József rendezvényszervezőre és H. István vagyonőrre kért letöltendő fogházbüntetést. Az ügyészség állítja: ők a felelősei a tragédiának.


A Blikk megkereste a főszervező Sz. Győző ügyvédjét, Papp Gábort, aki szerint ügyfele nem követett el bűncselekményt. A védő közölte, hogy a tárgyalásra új igazságügyi, tűzvédelmi, személy- és vagyonvédelmi, valamint építési szakértő kirendelését kérte.


A napilap úgy tudja: novemberben a bíróság hat napon át tárgyalja majd az ügyet.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite