2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonWieszt János tagadja a korrupciós vádakat

Wieszt János tagadja a korrupciós vádakat


Wieszt JánosA videó, amit az elmúlt időszakban sokan félremagyaráztak, bizonyított módon kölcsönnel kapcsolatos - mondta az immár függetlenként politizáló képviselő.


Wieszt János, korrupcióval megvádolt volt szocialista, most független képviselő a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön kezdődő ülésének elején nyilatkozatot tett, amelyben megismételte korábbi állítását, hogy személye elleni politikai támadásnak értékeli a nyilvánosságra került videofelvételt.
Wieszt János nem sokkal a főpolgármester érkezése után rövid beszélgetést folytatott a pódiumon ülő Demszky Gábor főpolgármesterrel (SZDSZ).


Az ülés kezdete után Demszky Gábor ügyrendben adott szót a képviselőnek, aki közölte: a nyilvánosságra került videó "teljes mértékben manipulatív", és - mint fogalmazott - "senki sem gondolhatja komolyan, hogy három év után előkeveredik véletlenül egy ilyen videó, és a mögött nincs valamilyen számítás".


A politikai támadást Kupper András XI. kerületi fideszes képviselő indította, aki Újbuda polgármestere akar lenni, és "megkezdte a kampányát".
"A videó, amit az elmúlt időszakban sokan félremagyaráztak, bizonyított módon kölcsönnel kapcsolatos, és ilyen értelemben nem bizonyít semmit" - szögezte le. A képviselő azt kérte az újságíróktól, csütörtökön hagyják dolgozni, másnap pedig szívesen válaszol a kérdésekre.


A képviselők az ülés kezdetén egyperces néma felállással emlékeztek Pálinszki Antal XV. kerületi szocialista alpolgármesterre, aki hosszan tartó, súlyos betegség után május 26-n halt meg. Pálinszki Antal 20 évig volt a kerületi képviselő-testület tagja, nyolc éve pedig az önkormányzat szocialista alpolgármestere. Korábban 12 évig a Fővárosi Közgyűlés képviselője is volt, mindvégig az oktatási bizottság elnöke.


Az ülés reggel 9 órakor határozatképes volt, ezekben a percekben a napirendi változtatásokról szavaznak.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite