2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
BulvárWolf Kati az Eurovíziós fesztivál döntőjébe jutott!

Wolf Kati az Eurovíziós fesztivál döntőjébe jutott!


Döntőbe jutott Wolf Kati a What About My Dreams? (Szerelem, miért múlsz?) című dalával az Eurovíziós Dalfesztivál kedd esti elődöntője után. A magyar énekesnő Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Geszti Péter dalát adta elő a düsseldorfi fesztivál kedden este megrendezett első elődöntőjében.

Wolf Kati05


Wolf Kati hernyóselyem azúrkék fellépőruháját Napsugar von Bittera divattervező készítette. Az énekesnő vállait szabadon hagyó ruhaköltemény nyakát LED-lámpával megvilágított bross emelte ki. A táncosok ugyancsak világító, futurisztikus jelmezt kaptak.


A 35 esztendős énekesnő tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott: ő énekelte 1981-ben a Vuk című rajzfilm főcímdalát, édesapja, Wolf Péter szerzeményét. Tanulmányait a Zeneakadémia Tanárképző Intézetében végezte. Tavaly egy televíziós tehetségkutató versenyből ismerhette meg nevét az ország.


Az első elődöntőben szereplő 19 ország közül tíz jutott tovább: Szerbia, Litvánia, Görögország, Azerbajdzsán, Grúzia, Svájc, Görögország, Oroszország és Izland.


A második elődöntőt csütörtökön rendezik meg, a döntőre pedig szombat este kerül sor.


A "popzene Európa-bajnokságán" 43 nemzet vesz részt. Németország, Olaszország, Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Királyság énekesének biztos helye van a május 14-i döntőben.


Az Eurovíziós Dalfesztiválon magyar énekes először 1994-ben vett részt: Bayer Friderika Dublinban negyedik lett. 1999 és 2004 között nem volt magyar induló, Magyarország 2005-ben a NOX nevezésével "tért vissza" a versenybe. 2006-ban ismét magyar résztvevő nélkül zajlott a megmérettetés, 2007-ben Rúzsa Magdi a 9. helyen végzett. 2008-ban nemzeti döntő keretében Csézy kapott lehetőséget a részvételre. Legutóbb 2009-ben Ádok Zoltán képviselte Magyarországot Tánclépés című dalával, ám nem jutott a döntőbe.


Forrás: MTI- Hírcentrum/HÍR PORT24

2011-05-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite