2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
BulvárWolf Kati sokkot kapott Düsseldorfban

Wolf Kati sokkot kapott Düsseldorfban


Az énekesnő a köztévé reggeli műsorában elmondta: amikor először állt a németországi stadion színpadán, akkor annak méreteitől egy kicsit megrémült. Wolf Kati kedden lép fel az Eurovíziós Dalverseny elődöntőjében.

Wolf Kati05


Wolf Kati sokkot kapott Düsseldorfban, amikor először próbálta el dalát abban a 30-40 ezer fő befogadására alkalmas stadionban, ahol jövő hét kedden lép majd fel az Eurovíziós Dalverseny elődöntőjében - mondta el az énekes.
Kati azt is hozzátette: hétfőn a próbán már teltház előtt léphet fel, és akkor még tökéletesíthetik a produkcióját. A versenytársakról Kati azt mondta: vannak nagyon erős dalok, és van olyan előadó, aki viccesen adja elő a számát. De ez a dalok versenye és nem az előadóké - tette hozzá Wolf Kati.

A "popzene Európa-bajnokságán" 43 nemzet vesz részt. Németország, Olaszország, Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Királyság énekesének biztos helye van a május 14-i döntőben, a többi ország versenyzőjének - köztük Wolf Katinak - először a május 10-i és május 12-i elődöntőben kell megmérkőznie.


A magyar énekesnő május 10-én tizenötödik előadóként énekli el What About My Dreams? (Szerelem, miért múlsz?) című dalát. A Magyar Televízió az elődöntőket és a döntőt is élőben közvetíti.
"Szakmailag jó énekesnő megy ki a fesztiválra egy szerencsés szerzeménnyel" - fogalmazott a magyar versenydal szövegírója, Geszti Péter. A szám zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő írta. Az MTV belső válogatáson választotta ki a számot, amelynek vegyes, magyar-angol verzióját adja majd elő Wolf Kati. A Szerelem, miért múlsz? angol szövegét Johnny K. Palmer jegyzi.

Az idei, 56. Eurovíziós Dalfesztivált azért rendezheti Németország és az NDR német közszolgálati televízió, mert tavaly Lena Meyer-Landrut győzött Satellite című dalával Oslóban.
Az Eurovíziós Dalfesztiválon magyar énekes először 1994-ben vett részt: Bayer Friderika Dublinban negyedik lett. 1999 és 2004 között nem volt magyar induló, Magyarország 2005-ben a NOX nevezésével "tért vissza" a versenybe. 2006-ban ismét magyar résztvevő nélkül zajlott a megmérettetés, 2007-ben Rúzsa Magdi a 9. helyen végzett. 2008-ban - vitatott körülmények között - nemzeti döntő keretében Csézy kapott lehetőséget a részvételre. Legutóbb 2009-ben - miután két énekes is visszamondta különböző okok miatt a jelöltséget - Ádok Zoltán képviselte Magyarországot Tánclépés című dalával, ám nem jutott a döntőbe.


Forrás: MTI- Hírcentrum/HÍR PORT24

 

2011-05-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite