2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeXI. Országos Rendőr és V. Meghívásos Rendészeti Horgászverseny volt Bátonyterenyén

XI. Országos Rendőr és V. Meghívásos Rendészeti Horgászverseny Bátonyterenyén

Bátonyterenye - Maconka - 2012. szeptember 28.

maconkaKét év szünet után a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tizenegyedik alkalommal rendezte meg a már hagyományossá vált Rendőr Horgászversenyt a Bátonyterenye - Maconkai víztározónál. A jól sikerült országos rendezvényre - már öt éve - a megyei rendészeti társszervek érdeklődőit is meghívták a szervezők.

Az idei versenyen 19 csapat 58 versenyzője mérhette össze tudását. A csapatokat három fő alkotta.

A kora reggeli helyszíni nevezések után a megnyitó alkalmából Némedi Gábor r. ezredes megyénk megbízott főkapitánya köszöntötte a verseny résztvevőit és nyitotta meg a rendezvényt. A versenyszabályok, valamint a lebonyolítás részleteinek ismertetése után - a versenyszervezés legizgalmasabb eseményeként - a horgászhelyeket sorsolták ki. A résztvevő csapattagok saját maguk húzhatták ki a versenypályájuk és horgászhelyeik számát. Ezzel kizárva az egymás közötti vitákat a jó horgászhelyek megszerzése érdekében. A csapattagok a felszerelések előkészítését és az etetést követően 8 óra 45 perckor a sziréna hangjára kezdték meg a négy órás küzdelmet.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvény résztvevőit, hiszen rendkívül kellemes napos időben zajlott a megmérettetés. A verseny végét jelző szirénahang után a mérlegeléskor a korábbi évekhez hasonló halmennyiséget mértek a halőrök.
Miközben a versenyrendezők az eredmények számolásával voltak elfoglalva, a résztvevő csapatok az ebéd közben és után megbeszélhették tapasztalataikat.

Az eredményhirdetést megelőzően Dérer István, a helyi horgász egyesület elnöke értékelte a versenyt. Ezt követően dr. Lengyel Tamás r. alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője adta át a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Rendészeti Sportszövetség számos díját.

Megyénk képviselői közül Pifka Gábor r. zászlós, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság csapatának tagja különösen kitett magáért és társaiért. Amellett, hogy győzelemre segítette „különítményüket" az egyéni verseny megnyerésén kívül az „A" szektor első helyezettjének és a „Legnagyobb hal fogójának nyertese" kategóriákban is diadalmaskodott. Az utóbbiban alaposan megdöntötte a fenn álló rekordot, hiszen a 16.510 gramm súlyú ponty más, jóval hosszabb időtartamú horgászversenyeken is kiemelkedőnek számít.

Csapatversenyben első helyezést ért el a Salgótarjáni Rendőrkapitányság csapata, míg második helyen a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. Kerületi Rendőrkapitányság, harmadikon a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csapata végzett.
A horgászok egy része a versenyt és az eredmény hirdetést követően hazaindult, míg a többiek késő délutánig élvezték a csodálatosan szépülő horgásztó biztosította lehetőséget.

Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

 

 

 

2012-10-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite