2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
NagyvilágXVI. Benedek pápa: érdeklődéssel kell figyelembe vennünk a valódi kérdéseket felvető honlap

XVI. Benedek pápa: érdeklődéssel kell figyelembe vennünk a valódi kérdéseket felvető honlapokat


Érdeklődéssel kell figyelembe vennünk azokat a különböző honlapokat és közösségi hálókat, amelyek segíthetik az embert, hogy elgondolkodjon, valódi kérdéseket tegyen fel - írta XVI. Benedek pápa üzenetében, amelyet a tömegtájékoztatás világnapjához kapcsolódóan intézett a hívekhez.

pápa

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata által az MTI-nek eljuttatott, a tömegtájékoztatás 46. világnapjára - amelyet Magyarországon most vasárnap, világszerte pedig egy héttel később tartanak - kiadott üzenetben az is szerepel, hogy azokra a honlapokra kell figyelni, amelyek segíthetik az embert, hogy "teret adjon életében a csöndnek, alkalmat találjon az imádságra, az elmélkedésre, Isten igéjének megosztására".

A rövid, lényegre törő üzenetekben, amelyek gyakran nem hosszabbak egy bibliai versnél, mély gondolatokat lehet kifejezni, ha az ember nem hanyagolja el belső életének gondozását - mutatott rá a katolikus egyházfő.

XVI. Benedek pápa üzenetében szólt arról is, hogy "amikor Isten nagyságáról beszélünk, nyelvezetünket sosem találjuk elég megfelelőnek, így tér nyílik a csendes szemlélődésre. Ebből a szemlélődésből születik meg teljes belső erejével a misszióra való sürgető hívás és annak feltétlen szükségessége, hogy elmondjuk, 'amit láttunk és hallottunk' azért, hogy mindenki közösségben legyen Istennel".

A csendes szemlélődésben megértjük azt az üdvözítő tervet, amelyet Isten szavakon és tetteken keresztül valósít meg az emberiség egész történelme során. Az üdvözítő terv a Názáreti Jézus személyében éri el csúcspontját, ő az, aki megismertette velünk Isten valódi arcát, és keresztjével és feltámadásával átvezetett minket a bűn és a halál szolgaságából Isten gyermekeinek szabadságára - jegyezte meg a pápa.

XVI. Benedek rámutatott: az az alapvető kérdés, hogy mi az emberi élet értelme, Krisztus misztériumában olyan választ talál, amely békét tud adni az emberi szívnek. Ebből a misztériumból születik meg az egyház missziója, és ez a misztérium ösztönzi a keresztényeket, hogy tanúságot tegyenek arról a szeretetről, amely előmozdítja az emberi méltóságot, építi az igazságosságot és a békét.

A kommunikációra nevelni magunkat azt jelenti, hogy nemcsak beszélni tanulunk meg, hanem hallgatni, szemlélődni is, és ez különösképpen fontos azoknak, akik evangelizálnak: a csend és a szó is alapvető és szerves része az egyház kommunikációs tevékenységének annak érdekében, hogy megújultan hirdesse Krisztust a kortárs világban - fogalmazott a katolikus egyházfő.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite