2019. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina
Keresés a tartalomban
ItthonZagyva György Gyula tagadja, hogy újságírókat fenyegetett

Zagyva György Gyula tagadja, hogy újságírókat fenyegetett


Zagyva György GyulaToroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke szerint politikai megrendelésre indítottak Zagyva György Gyula ellen eljárást a Magyar Szigeten történtek miatt, mely során a Hetek újságírói szerint "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón".


A lap szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője fenyegetően beszélt az újságírókkal. Zagyva György azt mondta, hogy nem fenyegette meg az újságírókat. A Váci Városi Ügyészség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen az ügyben.
Az MTI a hír nyomán akkor megkereste Dúró Dórát, a Jobbik szóvivőjét, aki elmondta, hogy a párt elnöksége napirendre vette a politikus ügyét, de érdemben nem foglalkozott azzal, mert azt "kocsmai színvonalú" beszélgetésnek minősítette.
Zagyva György Gyula hangsúlyozta, mindig is tagadta, hogy fenyegette volna a két érintett újságírót. Megjegyezte, kiderült, hogy az újságíróknak nincsen hangfelvételük arról, hogy megfenyegette volna őket. Kitért arra is, hogy "az LMP és az MSZP felkérésére az ügyészség nyomozást indított személyi szabadság megsértése miatt". Hozzátette, hogy a két újságíró is pert indított ugyanezen ügyben. Szavai szerint nem igaz, hogy miközben ő interjút adott az újságíróknak, a terem ajtaja be lett volna zárva, hiszen a cikkből is kiderült, hogy ott ki-be jártak az emberek.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite