2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonZajosra sikerült a hercegi esküvő főpróbája

Zajosra sikerült a hercegi esküvő főpróbája


eskuvoprobaZajos hajnalra ébredhettek szerdán azok az elszánt rajongók, akik már napokkal ezelőtt tábort vertek Vilmos herceg és Kate Middleton pénteki esküvőjének főbb helyszínein Londonban, ma tartották ugyanis a királyi kézfogó "jelmezes főpróbáját".


A brit szárazföldi hadsereg, valamint a királyi haditengerészet és a királyi légierő azon alakulatai tartottak főpróbát teljes esküvői pompába öltözve, amelyek a 29 éves brit trónörökös - Károly herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - április 29-i, pénteki menyegzőjén az esküvői menet díszkíséretét, illetve díszsorfalát alkotják.


A szerdai főpróbán részt vettek azok a királyi gépjárművek, illetve hintók is, amelyek a tervek szerint a trónörökösi párt szállítják az apátságba, majd az esküvői szertartás után onnan a Buckingham-palotába. A Westminster-apátságot szerdától már nem látogathatja a nagyközönség, mivel az angol-brit monarchia ősi koronázó templomában is teljes sebességre kapcsoltak az előkészületek.


Az alapos felkészülés nem véletlen, hiszen az évszázad esküvőjeként emlegetett nagy eseményt óvatos becslések szerint is kétmilliárd tévénéző követi majd figyelemmel világszerte, és a londoni hatóságok azzal számolnak, hogy az esküvői menet útvonalán egymillióan köszöntik majd a fiatal hercegi párt.


Rendőrségi értesülések szerint a ceremónia napjára több anarchista csoport is rendzavarást tervez. Egy iszlám szervezet hivatalosan is bejelentette, hogy tiltakozó megmozdulást akar tartani az esküvő idején, ezt azonban a Scotland Yard betiltotta.
A Scotland Yard nyomatékosan felhívta az eseményre kivonulók figyelmét arra, hogy bármiféle rendbontási kísérletre "robusztus" választ adna az esküvő biztonságára ügyelő ötezer rendőr.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite