2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeZálogházat rabolt ki egy férfi Salgótarjánban

Zálogházat rabolt ki egy férfi Salgótarjánban


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. január 16-án 12 óra 49 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy férfi egy salgótarjáni zálogházból aranyláncot lopott el - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

zaloghazbolrabolt

Fotó: police.hu


A rendőrök a helyszínen beszerzett adatok alapján beazonosították és 13 óra 45 perckor - egy órán belül - elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható N. András 26 éves salgótarjáni lakost.


A beszerzett adatok alapján a férfi a bejelentést megelőző időben a zálogház dolgozóját arra kérte, hogy a zárt vitrinben lévő ékszert vegye ki, mutassa meg neki. Ekkor a férfi az egyik aranyláncot elkérte, hogy azt megnézze, majd azzal az üzletből kiszaladt. Az eltulajdonított ékszert N. András az egyik ismerősének értékesítette.


A nyomozás adatai alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2017 decemberében egy megyeszékhelyen lévő telefonos szaküzletbe ment be, ahol az eladótól szintén megtekintés céljából kért el egy mobiltelefont, majd azzal fizetés nélkül távozott. Pár nap elteltével az egyik salgótarjáni drogériában három parfümöt rejtett a kabátjába és sétált ki azokkal az üzletből. N. András 2018. január 10-én délelőtt egy salgótarjáni edzőteremben egy nő - maga mellé, a padra letett - telefonját emelte el.


A 26 éves férfi a sértetteknek cselekményével összesen közel 300.000 forint kárt okozott. A rendőrök a férfi ruházat átvizsgálása során egy alufóliába csomagolt bruttó 8,4 gramm tömegű kábítószergyanús anyagot találtak, mely gyors teszttel történő vizsgálata kábítószer jelenlétét mutatta ki.


A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított N. András ellen 1 rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétség, 3 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és 1 rendbeli kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására, valamint vizsgálják, hogy más hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható-e.

 

Forrás: POLICE

2018-01-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite