2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
NagyvilágZárt ajtók mögött tárgyalják a norvég tömeggyilkos ügyét

Zárt ajtók mögött tárgyalják a norvég tömeggyilkos ügyét


Zárt ajtók mögött tárgyalják a rendőrség kérésére született bírói döntés alapján a norvégiai kettős merénylet gyanúsítottjának, Anders Behring Breiviknek az ügyét - közölte hétfőn az oslói körzeti bíróság szóvivője.


Osló007


Délben egyperces néma csönddel emlékezett meg a norvég királyi család, a kormányfő és sok ezer honpolgár a pénteki mészárlás 93 halálos áldozatáról. Az Oslói Egyetem előtti téren a tömeg tapsától kísérve fekete gyászruhában megjelent Harald király és neje, Szonja királyné, valamint Jens Stoltenberg miniszterelnök. Szolidaritásból a többi skandináv országban is egyperces gyászcsöndre kérték a lakosságot.


Őrizetbe vettek egy lengyel cégvezetőt bűnsegédlet miatt


Lengyelországban hétfőn őrizetbe vettek egy wroclawi férfit, aki vegyi anyagokat szállított az oslói kormánynegyedben robbantó, majd egy közeli szigeten öldöklő norvég terroristának, és ezzel a hatóságok vádjai szerint bűnrészessé vált a tömeggyilkosságban - jelentette az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.


A lengyel média ezt megelőzően jelentette, hogy a Központi Nyomozó Hivatal és a Belbiztonsági Ügynökség a norvég rendőrség kérésére kivizsgálta a norvég terrorista interneten közzétett "manifesztumának" lengyel szálát. Anders Behring Breivik azt írta, hogy a pokolgépek előállításához szükséges vegyi anyagokat először egy ilyen termékeket interneten forgalmazó lengyel cégtől szerezte be. Ennek alapján került sor a cégvezető őrizetbe vételére.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-07-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite