2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeZivatarok - Már Nógrádban is másodfokú riasztás van érvényben

Zivatarok - Már Nógrádban is másodfokú riasztás van érvényben


A fővárosban és több mint hatvan kistérségben már másodfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok miatt.

felhoegy

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megye teljes területére, Bács-Kiskun, Nógrád, Pest, Somogy és Veszprém megye egyes kistérségeire, valamint Budapest területére adott ki narancssárga, vagyis másodfokú riasztást a következő órákban várható heves zivatarok miatt. Ezeken a területeken a zivatarokat óránkénti 90 kilométernél is erősebb széllökések kísérhetik, és ó 2 centiméter körüli jégdarabok is hullhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az eddig kiadott veszélyjelzések mellett mind a várható heves zivatarok, mind a felhőszakadás miatt egyre több térségre adja ki az újabb riasztásokat. A csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzésben - Hajdú-Bihar és Békés megye kivételével - az összes megyében első- vagy másodfokú figyelmeztetés van érvényben, így egyre többfelé lehet számítani heves zivatarra, illetve felhőszakadásra.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetésében azt írta: eleinte a Dunántúl középső és keleti részén, majd késő este, illetve éjjel már másutt is kialakulhat zivatar.

Pénteken napközben és este nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felében lehet dörgés, villámlás. Néhol - főként a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza-közén - heves zivatar is valószínű, amelyet óránkénti 90 kilométeresnél erősebb szélroham, valamint nagyobb méretű jég kísérhet. Ezen felül helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű, 20-40 milliméternyi, kis valószínűséggel akár ennél több is csapadék hullhat - írták.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is arra figyelmeztetett csütörtök délután, hogy egyes helyeken veszélyes időjárási jelenségekre, heves zivatarokra és felhőszakadásra kell számítani. Azt kérték, hogy mindenki kövesse figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat és a hatóságok jelzéseit.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite