2022. január 21., péntek - Ágnes
Keresés a tartalomban

tuzijatek2017A pirotechnikai eszközök hang- és fényhatásai miatt fokozottan kell figyelni a háziállatokra szilveszterkor.

galyaikilatoA közelmúltban átadott galyatetői kilátót beválogatták a Wall Street Journal, az Architizer és a Webbys által alapított, rangos építészeti díj 5 várományosa közé.

zagyvaA klímaváltozás jele lehet a szúnyogirtó fogaspontyok (Gambusia holbrooki) megjelenése a természetes tavakban, folyókban, legutóbb a Zagyva szolnoki szakaszán találtak példányokat - közölte a Magyar Haltani Társaság elnöke az MTI-vel.

Zöld zóna - 2015.02.11

erdőFelhívással fordul nézőihez a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az S.O.S - Bajban az erdő című tematikus naphoz kapcsolódva - közölte Siklósi Beatrix, az MTVA kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője az MTI-vel.

madaretetesA téli madáretetés fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). Minden évben számos madárfaj telel Magyarországon, amelyek túlélési esélyei jelentősen növelhetők a madáretetők kihelyezésével - közölte a szervezet az MTI-vel.

Föld népességeIdén minden eddiginél korábban, már augusztus 19-én elérkezett a globális túlfogyasztás napja: 2014-ben alig több mint nyolc hónap alatt használta el a Föld lakossága azt az erőforrás-mennyiséget, amelynek egy évre kellett volna elegendőnek lennie ahhoz, hogy a bolygó a jelenlegi állapotában fennmaradhasson.

szmog01Mintegy 3,5 millióan halnak meg évente a légszennyezés következtében világszerte - derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentéséből.

mátraMintegy 23 ezer köbméternyi fát döntött ki a viharos szél az elmúlt héten az Egererdő Zrt. területén, a Bükk nyugati részén és a Mátrában - tájékoztatta a társaság erdőgazdálkodási vezérigazgató-helyettese pénteken az MTI-t.

Zöld zóna - 2014.03.29

foldegyIsmét kialszanak a fények ma este egy órára a világ számos országában és városában, köztük Magyarországon is a Természetvédelmi Világalapnak (WWF) az energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdító, Föld órája elnevezésű globális környezetvédelmi kampánya keretében.

Zöld zóna - 2013.05.24

viragMiért alszanak a virágok? Nem azért, mert fáradtak, és még csak nem is azért, mert álmosak - a legtöbb tudós szerint éppen hogy azért, mert kellőképpen fejlettek.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite