2021. szeptember 19., - Vilhelmina
Keresés a tartalomban

tengeriszivacsHúsevő szivacsokra bukkantak az Oceana természetvédelmi szervezet kutatói a Földközi-tengerben - jelentette be kedden közleményben a szervezet.

kullancsegy A nyári időjárás kedvez ugyan a kullancsok szaporodásának, de a klímaváltozás miatt a vérszívók egész évben áldozatra leselkednek. A legfertőzöttebb területnek Budapest, agglomerációs körzete, illetve Nógrád, Vas, Zala és Somogy megye számít. Összegyűjtöttük a kullancsokkal kapcsolatos legismertebb hiedelmeket. Nézze meg, melyik igaz, melyik nem, és melyik csak részben.

Zöld zóna - 2011.06.14

kutyaegy A kutyák feltehetően velük születetten képesek olvasni az emberek gondolataiban - erre jutott egy amerikai kutatócsapat.

Zöld zóna - 2011.06.14

kérészA napsütéses, meleg időnek köszönhetően több helyen is elkezdődött a kérészek rajzása a Tisza alsó szakaszán.

medúza A medúzarajok elszaporodása miatt kevesebb szén jut a tengeri táplálékláncba, ez pedig megzavarja az ökoszisztéma egyensúlyát - derítették ki amerikai biológusok.

fehérfarkas Öt fehér kanadai fehérfarkaskölyök született a Nyíregyházi Állatparkban.A most hathetes kicsiket anyjuk eddig mindenki elől rejtegette, de a szerencsésebb látogatók már megpillanthatják őket kifutójukban.

ponty Több milliónyi nemeshal-ivadékot és több száz mázsa fogható méretű, illetve növendék pontyot telepített a Közép-Tiszába és annak több holtágába a szajoli székhelyű Halász Kft.

madagaszkar Madagaszkáron az elmúlt tizenegy évben 615 új fajt azonosítottak, ezen belül 385 növényt, 42 gerinctelen állatot, 17 halat, 69 kétéltűt és 41 emlősfajt - közölte jelentésében a WWF természetvédelmi szervezet.

pingvinkeFekete ipari kesztyűből készítettek pingvinszerű pótanyát brit állatgondozók, hogy az állatkertjükben cseperedő, magára hagyott pingvinfióka ne kötődjön annyira az emberekhez.

tobbsejtuekDél-afrikai bányákban, háromezer méteres mélységben találtak kutatók fonálférgeket, köztük egy eddig ismeretlen fajt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite