2021. szeptember 27., hétfő - Adalbert
Keresés a tartalomban

tigrisekSzokatlan jelenséget figyeltek meg természetvédők Észak-Indiában: egy tigrishím úgy tűnik, két, februárban árván maradt kölyökről gondoskodik a Rantambor Nemzeti Parkban. A T25 jelű tigris valószínűsíthetően a kölykök apja.

madarakNémet kutatók felfedezték, hogy a madarak többek közt a szemüket is használják a Föld mágneses terének érzékelésére, és az annak segítségével történő tájékozódásra.

Föld órájaMagyarország negyedik éve vesz részt a nemzetközi éghajlatvédelmi akcióban. Idén mintegy 3 ezer személy, több mint 70 település és 250-et meghaladó intézmény jelezte részvételét.

knutDrámai perceket éltek meg a berlini állatkert látogatói, akik végignézték Knut halálát. A jegesmedve néhány perc tántorgás után a szikláról a vízbe zuhant, majd nem bukkant fel többé...

Zöld zóna - 2011.02.20

orangutanEzernél is több állatot készülnek szabadon engedni Borneó-szigetén. A környezetvédők szerin biztos halál vár rájuk.

Zöld zóna - 2011.01.31

felmelegedesA Golf-áramlat áldásos hatását a globális felmelegedés megszűntetheti, így kutatók szerint egyre hűvösebb és keményebb telek lesznek a szigetországban.

jegesmedveAz Alaszkától északra fekvő Beaufort-tenger körül élő medvéket tanulmányozó kutatók szerint ez a kitartási rekord a klímaváltozás eredménye lehet. A jegesmedvékről ismeretes, hogy a szárazföld és az úszó jégtáblák között úsznak, hogy fókákra vadásszanak.

mimózafaA megszokottnál korábban kezdett el virágozni a mimózafa a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében - közölte Németh Anikó igazgatóhelyettes pénteken.

Zöld zóna - 2010.11.14

ivĂł cicákMegfejtették a kutyák és a macskák ivási technikájának különbségét. A macskák sokkal elegánsabban és tisztábban lefetyelnek, mint a kutyák, amelyek ivás után gyakran hagynak kisebb tócsát a padlón.

hold01A Holdba becsapódó LCROSS amerikai űrszonda több száz kilogramm jeget, ezüstöt, higanyt és más meglepő vegyi elemet vert fel.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite