2018. november 19., hétfő - Erzsébet
Keresés a tartalomban

madarakNémet kutatók felfedezték, hogy a madarak többek közt a szemüket is használják a Föld mágneses terének érzékelésére, és az annak segítségével történő tájékozódásra.

Föld órájaMagyarország negyedik éve vesz részt a nemzetközi éghajlatvédelmi akcióban. Idén mintegy 3 ezer személy, több mint 70 település és 250-et meghaladó intézmény jelezte részvételét.

knutDrámai perceket éltek meg a berlini állatkert látogatói, akik végignézték Knut halálát. A jegesmedve néhány perc tántorgás után a szikláról a vízbe zuhant, majd nem bukkant fel többé...

Zöld zóna - 2011.02.20

orangutanEzernél is több állatot készülnek szabadon engedni Borneó-szigetén. A környezetvédők szerin biztos halál vár rájuk.

Zöld zóna - 2011.01.31

felmelegedesA Golf-áramlat áldásos hatását a globális felmelegedés megszűntetheti, így kutatók szerint egyre hűvösebb és keményebb telek lesznek a szigetországban.

jegesmedveAz Alaszkától északra fekvő Beaufort-tenger körül élő medvéket tanulmányozó kutatók szerint ez a kitartási rekord a klímaváltozás eredménye lehet. A jegesmedvékről ismeretes, hogy a szárazföld és az úszó jégtáblák között úsznak, hogy fókákra vadásszanak.

mimózafaA megszokottnál korábban kezdett el virágozni a mimózafa a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében - közölte Németh Anikó igazgatóhelyettes pénteken.

Zöld zóna - 2010.11.14

ivĂł cicákMegfejtették a kutyák és a macskák ivási technikájának különbségét. A macskák sokkal elegánsabban és tisztábban lefetyelnek, mint a kutyák, amelyek ivás után gyakran hagynak kisebb tócsát a padlón.

hold01A Holdba becsapódó LCROSS amerikai űrszonda több száz kilogramm jeget, ezüstöt, higanyt és más meglepő vegyi elemet vert fel.

Atlanti ÓceánAmerikai és német kutatók új hidrotermális hasadékot fedeztek fel az Azori-szigetektől 500 kilométerre délnyugatra.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite