2021. szeptember 22., szerda - Móric
Keresés a tartalomban

Atlanti ÓceánAmerikai és német kutatók új hidrotermális hasadékot fedeztek fel az Azori-szigetektől 500 kilométerre délnyugatra.

Zöld zóna - 2010.09.30

sarkifenyFogyatkozik a sarki fény: az utóbbi öt évben haloványabb lett, mint bármikor az ezt megelőző száz év során. A finn meteorológiai intézet keddi közlése szerint az északi fény - aurora borealis - rendszerint 11 éves napciklust követ.

korall1Az idei szélsőséges hőség a világ korallzátonyait olyan súlyos stressz alá helyezi, hogy a kutatók attól félnek, széles körű kihalásokra kerülhet sor, mely nemcsak az óceán leggazdagabb ökoszisztémáit, hanem a több millió embert ellátó halállományt is veszélyeztetik.

katicaA növények képesek segítségül hívni ragadozó rovarokat, ha falánk hernyók támadnak rájuk - derítette ki egy nemzetközi kutatócsapat.

parlagfu1Az amerikai lepkekabóca váratlanul bukkant fel és fertőzött meg egy parlagfű palántát a nyírségi erdőben, a szakértők szerint a végleges ünneplés még korai.

olajfoltA Mexikói-öböl olajkatasztrófájának mértékét vizsgáló kutatók felfigyeltek arra, hogy a menekülő tengeri állatok a part közeli, sekély vizekben tünedeznek fel.

szúnyogHa már megtámadtak minket a vérszívók, nem kell feltétlenül a patikába szaladni vagy szidkozódva vakarózni, a kézenfekvő megoldások otthon vannak.

olajfolt2A tengeri élővilág több száz faját, valamint a louisianai partvidékhez közeli szigeteken és a mocsárvidéken fészkelő vándormadarakat, pelikánokat és vidrákat fenyegeti leginkább a Mexikói-öbölben fúrótorony-robbanás miatt keletkezett olajszennyezés, amelynek nyúlványai csütörtökön elérték az Egyesült Államok déli partvidékét, a Mississipi folyó deltáját.

süniCsütörtök délelőtt engedték szabadon azokat a mentett sünöket, amelyeket még a tavalyi év második felében vittek be az Állatkertbe állatszerető magánszemélyek. A városligeti intézmény hosszú évek óta foglalkozik a bajba jutott sünök mentésével.

FöldIdén negyven éves a Föld Napja eseménysorozat, melynek célja tudatosítani a környezeti kérdéseket. A Föld Napját Gaylord Nelson alapította - Wisconsin demokrata kormányzója majd később szenátora - 1970-ben, környezetvédelmi demonstrációként, melyet a konzervációs kérdések „előadássorozatának" szánt. A szervezők szerint, premisszája az volt, hogy „minden embernek, tekintet nélkül fajra, nemre, jövedelemre vagy földrajzi elhelyezkedésre, joga van az egészséges, fenntartható környezethez."

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite