2021. szeptember 22., szerda - Móric
Keresés a tartalomban

legkisebbbeka Tíz milliméternél is kisebb a világ két legparányibb békafaja, amelyeket Pápua Új-Guineában fedeztek fel a Hawaii Bishop Múzeum zoológusai.

pokok Egy panamai kutatócsoport felfedezte, hogy a különösen apró pókok agyuk egyes részeit más testrészeikbe helyezik át, például az elülső lábakba.

glecserek Az elmúlt év szokatlanul meleg időszakában a szokásosnál 100 milliárd tonnával több jég olvadt el Grönland déli részén, és emiatt egyes helyeken húsz milliméterrel megemelkedett a sziget alapkőzete.

Zöld zóna - 2011.12.13

gotehal Egy tüdőshal, az afrikai gőtehal ugrálva és bicegve ugyan, de képes a talajon "járni" uszonyaival, ami arra utal amerikai kutatók szerint, hogy a járás a víz alatt alakulhatott ki, mielőtt az ehhez hasonló állatok a vízből a szárazföldre vándoroltak - közölte a LiveScience című ismeretterjesztő portál (www.livescience.com).

Zöld zóna - 2011.12.13

delfinegy Egy skót-amerikai kutatás, amely a delfinek kommunikációját vizsgálja a lelkes természetbarátok segítségét is igénybe veszi a minél szélesebb körű adatfelvétel érdekében.

hod Hódok telepedtek meg a Malom-ági Lajta mentén Mosonmagyaróvár szívében. Ténykedésük nyomait a megrágott vízparti fák jelzik - írta a Kisalföld hétfői száma.

albinodelfin Különlegesen ritka albínó delfinre bukkantak brazil biológusok Dél-Amerika délebbi partjainál egy veszélyeztetett faj egyedei között. A Univille Egyetem kutatóinak bejelentése szerint ez az első dokumentált eset, amely az igen tartózkodó sósvízi folyamidelfin (Pontoporia blainvillei) albínó példányáról számol be.

Zöld zóna - 2011.12.07

foldegy Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkozó jelenlegi ígéretek alapján 3,5 Celsius-fokos hőmérsékletnövekedés felé halad a Föld, ez jóval meghaladja a legfeljebb 2 Celsius-fokos felmelegedési célt.

Zöld zóna - 2011.11.29

barramundi Barramundik egy szákban a Jászkiséri Halas Kft. telepén. A vállalkozás Magyarországon nem honos halfaj, a barramundi tenyésztésével foglalkozik.

jegycsap Videót Tartalmazó Írás. Először sikerült jó minőségű videófelvételt készíteni a halál fagyos ujjáról, amint lenyúlik a hullámok alá és megfagyasztja az ottani élővilágot

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite