2021. szeptember 22., szerda - Móric
Keresés a tartalomban

leguan Rendkívül ritka, orrszarvú leguánok keltek ki a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői állatparkban. Az orrszarvú leguán nehezen szaporodik fogságban, így a nyírségi állatkert gondozóit is meglepte, hogy a tenyészprogram keretében érkező első pár termékeny tojásokat rakott.

orchidea A maga nemében egyedülálló, kizárólag éjjel virágzó orchideafajt fedeztek fel botanikusok Pápua Új-Guineában - közölte honlapján a BBC brit műsorszolgáltató.

koltozomadarak Az észak-európai költöző madarak jelentős része megváltoztatta költözési szokásait az elmúlt évtizedekben, egyes fajok akár egy hónappal is később indulnak délre a korábbihoz képest - idézte finn kutatók megállapítását a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).

leming A lemmingek legelésükkel és ürülékükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre inkább zöldelljen az északi sarkvidék - derítették ki amerikai kutatók. A látszat ellenére ez nem feltétlenül jelent rosszat - a rágcsálóknak köszönhetően nagyobbra növő növények több szenet tudnak raktározni, ami a bolygó hűtését eredményezheti.

kaktusz Évtizedek óta nem látott gazdagságú, mindenféle színben pompázó virágszőnyeg borítja az észak-chilei Atacama-sivatagot.

marlinketto Egy 85 éves nagymama 385 kilogrammos marlint fogott Ausztráliában az Észak-Queenslandi partoknál.

garnela A tisztogató garnéláknál a végén csak kettő marad: ha többet tartanak egy akváriumban, brutális vérengzésbe kezdenek a táplálékért, míg csupán egy pár éli túl a mészárlást - derítették ki német kutatók.

Zöld zóna - 2011.11.11

orrszarvu Hivatalosan is kipusztult fajnak nyilvánították a nyugat-afrikai keskenyszájú orrszarvút, és hamarosan két további alfaj juthat ugyanerre a sorsra a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) csütörtöki bejelentése szerint.

bekaegy A perui esőerdőkben ugráló nyílméregbékák színe figyelmeztető felhívás a ragadozók számára: ne egyél meg, mérgező vagyok! Arra, hogy vajon miért alakult ki számtalan színváltozatuk, holott egy is megtenné, most egy kanadai kutató jött rá.

bakteriumegy Meghatározták egy kizárólag más baktériumokon élősködő, azokból az életet kiszívó baktérium teljes genetikai állományát - idézte amerikai kutatók eredményét a LiveScience című tudományos ismeretterjesztő portál (www.livescience.com).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite