2021. szeptember 27., hétfő - Adalbert
Keresés a tartalomban

capaegy Bikafejű cápa (Heterodontus francisci) született a Nyíregyházi Állatparkban.

okorszem Az ecuadori bambuszerdőkben honos parányi énekesmadár, a laposfarkú ökörszem hímje és nősténye képes minden részletében kidolgozott duetteket énekelni: a szinkron olyannyira tökéletes, hogy úgy hangzik, mintha egyetlen madár énekelne.

Zöld zóna - 2011.11.04

mamut Az észak-amerikai mamutok kipusztulását az első vadászok megjelenése és egy enyhe klímaváltozás idézhette elő, de semmiképpen sem egy aszály. Erre a következtetésre jutottak kanadai kutatók az ősi ormányosok fogzománcának elemzése alapján.

gesztenye Felére esett vissza az olaszországi szelídgesztenye-termés a fákat megtámadó ázsiai - kínai - rovar miatt.

feherkivi Az egyetlen ismert fehér színű kivi sikeresen túljutott azon a műtéten, amelynek során köveket távolítottak el a begyéből Új-Zélandon.

ezerlabu Német és belga biológusok kiderítették, hogyan hódítják meg szívük hölgyét az ezerlábúak: annak ellenére, hogy hallószervük nincsen, a hangadás vezet célra.

terelofalak Csaknem 159 millió forint értékű uniós támogatással valósult meg a környezeti és energetikai operatív program (KEOP) pályázati forrását felhasználva az a komplex élőhely-rekonstrukció, amellyel Szengotthárd közelében a máriaújfalusi Hársas-tó térségében megóvják a telelőhelyükre vonuló barna varangyokat.

orka A BBC forgatócsoportjának sikerült lefilmeznie, amint a kardszárnyú delfinek együttműködnek, hogy minél nagyobb hullámokat keltve fóka áldozatukat belemossák a vízbe.

szurikata A szurikáták, az emberhez hasonlóan, képesek egymást hang alapján felismerni - fedezték fel svájci viselkedéskutatók a dél-afrikai Kalahári sivatagban végzett kísérletek segítségével.

Zöld zóna - 2011.10.17

darvegy Szürke darvak (Grus grus) repülnek a Hortobágyon, az úgynevezett Álomzug nevű terület felett. Európa legnagyobb darugyülekező helyén, a Hortobágyi Nemzeti Park területén az október elejei adatok szerint közel 90.000 daru tartózkodik.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite