2021. szeptember 22., szerda - Móric
Keresés a tartalomban

pingvinegy Összesen tizenkét pápaszemes pingvin (Spheniscus demersus) érkezett a Szegedi Vadasparkba két németországi állatkertből a Nemzetközi Fajmegmentési Program (EEP) keretében.

tiszato A védett vízterületek átjárhatóságának biztosítása a célja annak a 106 millió forint értékű fejlesztésnek, amely az év végéig valósul meg a Nemzeti Fejlesztési Terv támogatásával a Tisza-tavon - tájékoztatta szerdán az MTI-t a projekt vezetője.

tasmanordog A tasmán ördögöket a DFTD nevű rákbetegség tizedeli, amely a pofájukat támadja meg: a járvány már az erszényesek létét fenyegeti, ugyanis a megmentésükre tett kísérletek kudarcba fulladtak.

denever Egy átlagos testi izomhoz képest százszor gyorsabb összehúzódásra képes a denevérek szupergyors izma, amely hanglokációjában segíti az éjszakai állatot - idézte amerikai és dán kutatók megállapítását a ScienceDaily című tudományos ismeretterjesztő portál (http://sciencedaily.com).

alattokvilagnap A felelős állattartással és a menhelyek tevékenységével is megismerkedhetnek azok, akik szombaton ellátogatnak a Budakeszi Vadaspark állatok világnapjához kapcsolódó rendezvényére - tájékoztatta az MTI-t Mezei János kommunikációs vezető.

Zöld zóna - 2011.09.28

bari Kutyának hiszi magát egy brit birka, aminek az lehet az oka, hogy egy spániellel cseperedett fel.

Zöld zóna - 2011.09.27

kroki Megsárgult egy krokodil Ausztráliában, narancsszínben pompázik.

Zöld zóna - 2011.09.26

zebrahal A kistermetű hím zebrahalak méretükből előnyt kovácsolva megelőzhetik nagyobb társaikat, így előbb termékenyíthetik meg a nőstény által lerakott ikrákat - derítették ki brit kutatók.

delfinek Ausztrália nyugati részén egyes delfinek szárnyascsiga-házakból rázzák ki maguknak a halat, és úgy tűnik, hogy az általuk alkalmazott trükk terjedőben van.

tengerisun A tengeri sünök egész testfelületükkel látnak - derítették ki svéd biológusok, akik eredményeiket az amerikai tudományos akadémia folyóiratában, a PNAS (Proceedings of the National Academy of Science) legújabb számában ismertették.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite