2021. szeptember 28., kedd - Vencel
Keresés a tartalomban
Zöld zóna - 2011.09.09

kolibri Egyes amerikai kolibrifajok farktollai röptükben úgy rezegnek, akár egy hárfa húrjai - a tojókat pedig egyenesen elkápráztatják.

darazs Eddig ismeretlen, hatalmas koromfekete darázsfajt azonosítottak, méghozzá nem is a vadonban, hanem a berlini természettudományi múzeum végtelen gyűjteményében.

Zöld zóna - 2011.09.06

rovar Hárommillió eurót áldoz az Európai Unió a rovarevés népélelmezési lehetőségeinek tanulmányozására.

krokodil Mintha a kréta korba utaztak volna vissza, úgy érezték magukat azok a halászok, akik egy mamut méretű, egytonnás krokodilt fogtak a Fülöp-szigeteken.

erdő Világszerte 150 millió hektárnyi erdőt kíván telepíteni 2020-ig egy kormányokból, vállalatokból és civil szervezetekből álló szövetség.

glecserekBecslések szerint a növény- és állatfajok csaknem egyharmadának kipusztulása várható világszerte, ha a várt ütemben folytatódik a globális felmelegedés, sőt a genetikai sokféleség csökkenése ennél is jóval drasztikusabb lesz - derítették ki német kutatók.

glecserek A Grönland délkeleti részén lévő Mittivakkat gleccser, a sziget eddig legintenzívebben megfigyelt jéggel borított felülete 2010-ről 2011-re 2,45 métert veszített vastagságából - derítették ki brit kutatók.

faölelés Megdőlt az együttes faölelés magyarországi rekordja: a Homokháti Hungária kupa nemzetközi tájfutóverseny több mint hatszáz versenyzője szorított magához néhány percre egy-egy fát csütörtökön az ásotthalmi erdőben.

ikravirág A növények esetében gyakran jönnek létre új fajok azáltal, hogy a genetikailag különböző szülőegyedek kevert génállományú utódokat hoznak létre: német kutatóknak első ízben sikerült nyomon követniük egy új faj kialakulását.

viziló Törpevíziló született pénteken a Nyíregyházi Állatparkban; a kis borjút már megtekinthetik a sóstógyógyfürdői látványosságba látogatók.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite