2021. szeptember 22., szerda - Móric
Keresés a tartalomban
Zöld zóna - 2011.08.11

menyét Egy Közép- és Dél-Amerikában honos menyétféle, a taira leszedi az éretlen banánt, majd eldugja, amíg az meg nem érik. Ilyen szintű előre tervezést eddig csak főemlősök és madarak esetében sikerült kimutatni.

jegyhegy A Japánt ért március 11-i erős földrengés után érkező szökőár okozta kutatók szerint, egy jókora darab leválását a több mint 13 ezer kilométerre délre fekvő antarktiszi selfjégből.

Zöld zóna - 2011.08.04

teknős Százhetvennyolc évesnek becsülik a világ legöregebb állatát, egy teknőst.

medveEgy kárpátaljai "rehabilitációs" állatmenhelyen összegyűjtik egész Ukrajna területéről az éttermek és kocsmák mellett tartott medvéket, mert az illetékes hatóság szerint csak így menthetők meg az őket vodkával itató részeg kompániáktól.

Zöld zóna - 2011.08.04

kecsege Négyezer, mintegy 15-20 centiméteres kecsegét telepített a Nagy-Dunába Dunaremeténél és Ásványrárónál a halászati szövetkezet. Remélik, hogy a kárókatonák ősz végén már nem bírnak az addigra még jobban megerősödő példányokkal.

borjufoka A látogatók szeme láttára adott életet utódjának kedden a Nyíregyházi Állatparkban élő két nőstény borjúfóka (Phoca vitulina) egyike; a sóstógyógyfürdői intézményben világra jött bébi az első, fogságban született fóka Magyarországon.

Zöld zóna - 2011.07.19

compo A compó (Tinca tinca) a csontos halak (Osteichthyes) főosztályának a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályához, ezen belül a pontyalakúak (Cypriniformes) rendjéhez és a pontyfélék (Cyprinidae) családjához tartozó faj.

Zöld zóna - 2011.07.18

tapircsiko Tapírcsikó született a Szegedi Vadasparkban. Az ősi formáját megőrző állatfaj ritkán szaporodik állatkertben, a Tisza-parti városban mégis immár a hetedik csöppség látott napvilágot.

kajman Tojásából egy napja kikelt fekete kajmán (Melanosuchus niger) a Nyíregyházi Állatparkban. Az állatpark fekete kajmán párja ez évben rakott először tojásokat, egyelőre a hatból kettő kelt ki a speciális keltetőben.

lepke A londoni Természettudományi Múzeumban ritkaságszámba menő félig hím, félig nőstény lepke bújt ki egy bábból.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite