2018. november 17., szombat - Hortenzia, Gergő
Keresés a tartalomban

ketkarmuteknos Rohamtempóban csökkent a kétkarmú teknősök száma az elmúlt harminc évben - derítették ki ausztrál és brit kutatók.

krill Az antarktiszi tápláléklánc alapját képező garnélaszerű krillek jelentős mennyiségű vasat juttatnak a Déli-óceánba, a vas trágyaként hat a fitoplankton növekedésére, ezáltal növeli az óceán szén-dioxid-megkötő képességét - fedezte fel egy nemzetközi kutatócsoport.

jégmadárr Egy, a szépségében a legszínpompásabb egzotikus madarakkal is versengő jégmadarat (Alcedo atthis) gondoztak a Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpontjában.

kudu Elsőként a Nyíregyházi Állatparkban csodálhatják meg a látogatók a világ második legnagyobb antilopfaját, a nagy kudut (Tragelaphus strepsiceros), amelynek egyedei egy hollandiai állatkertből érkeztek a sóstógyógyfürdői látványosságba.

Zöld zóna - 2011.07.07

galamb Az arcvonások alapján képesek felismerni, illetve megkülönböztetni egymástól az embereket a vadon élő, idomítatlan galambok, még a ruházat átcserélése sem téveszti meg őket - derült ki egy új tanulmányból.

Zöld zóna - 2011.07.06

levelibeka A levelibékák ragadós lábujjai önmaguktól tisztulnak - fedezték fel brit kutatók.

glecserek Kevés kivételtől eltekintve világszerte olvadnak a gleccserek. Az olvadásnak pedig nemcsak globális, hanem konkrét és veszedelmes helyi következményei is lehetnek - derül ki egy osztrák kutatásból.

Zöld zóna - 2011.07.04

pontyegy A ponty (Cyprinus carpio) a sugarasúszójú csontos halak közé tartozó típusfaj, a pontyalakúak rendjének és a pontyfélék családjának névadója. Palearktikus elterjedésű halfaj. Eredeti őshazája Ázsia, valamint Európa keleti fele (Kelet-Európa és a Duna-medence), de tenyésztési céllal máshova is betelepítették, így ma már gyakorlatilag minden földrész édesvizeiben megtalálható. A mérsékelt égövi alföldi vidékek tavait és lassú vizű folyóit kedveli.

Zöld zóna - 2011.07.01

retisas Hiába fészkelt ugyanannyi rétisaspár Baranyában mint tavaly, jóval kevesebb fióka kelt ki az elhúzódó tél miatt.

tengeriszivacsHúsevő szivacsokra bukkantak az Oceana természetvédelmi szervezet kutatói a Földközi-tengerben - jelentette be kedden közleményben a szervezet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite