2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonZölden izzó meteor Magyarország felett

Zölden izzó meteor Magyarország felett


Az űrből érkezett lövedék pár perccel este hat óra előtt száguldott el a magyar égbolton - írta az Időkép.

meteor

Fotó: Időkép


Az Időkép Facebook-oldalán olvasható beszámolók szerint a meteor nagyjából 17 óra 50 perckor volt látható, főleg az ország középső és keleti részein. A dunántúliak feltehetően csak a felhős idő miatt maradtak le a nem mindennapi zölden izzó meteorról - írta az Időkép. Az oldalhoz. Szinte az egész országból érkeztek beszámolók.

Az Időképen olvasható kommentek szerint ameteor kelet-nyugati iránybab vonult át az égen, és nagyjából öt másodpercig volt látható. A lap Facebook-oldalán olvasható beszámolók szerint „jó fényes volt", és „előbb egy darabban" volt látható, majd „széthullott több részre, fehéres-sárgás, kevés vörös színben volt látható". Többen is arról számoltak be, hogy a meteor útközben szétesett, „olyan volt, mintha leszakadt volna a vége".

"Tűzijátékszerűen ívelt hatalmas fénnyel és a végére kettévált" - ídézte az Időkép Kun János nevű kecskeméti olvasóját, míg egy százhalombattai „két zöldes tűzijáték szerű valamiként" jellemezte a látványt. Egy szemtanú leírása szerint „Gyönyörű és egyben félelmetes volt!"


Egy laikus beszámolója: Ma, 17:47 körül mentem haza munkából Bp-n az Árpád-híd környékén. Egyszer csak besuhant valami olyan az égen a látóterembe, amit még sohasem láttam. Először azt hittem, hogy egy utasszállító repülő, mert gyakran látni a le- és felszálló gépeket, de ez sokkal gyorsabb volt. Gondoltam, valami gyorsabb vadászgép, de az sem lehetett, mert nagyon világos volt, és fénycsóvát húzott maga után. Úgy nézett.


ki, mint egy hullócsillag, meteor vagy ki hogy hívja, csak sokkal nagyobb volt, a fénygömbből pedig mintha leváló tűzcsóvák pattantak volna ki. Láttam egy pár másodpercig, majd eltűnt egy pillanatra és ismét felbukkant, hosszan húzva maga után a csóváját. Ilyet még nem pipáltam... Lenyűgöző volt! írta Anett Balku a Facebookon.

 

Forrás: Időkép/HÍR PORT24

 

2012-11-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite