2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedZöld tarifát vezet be az Elmű-Émász

Zöld tarifát vezet be az Elmű-Émász


A piaci árnál 10 százalékkal drágább zöld áramot kínál a versenypiacon az Elmű-Émász csoport a környezettudatos fogyasztóknak - jelentette be Nagy Zoltán, a áramszolgáltató cég értékesítési igazgatója kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

áram


A 10 százalékkal magasabb ár kilowattóránként mintegy öt forint többletet jelent a termék árában, ami egy átlagos háztartás évi 2.500 kilowattórányi felhasználásánál ezer forint. A zöld energiának a technológia miatt jóval drágább, mint például a Paksi Atomerőműben megtermelt áram. Az áram végfelhasználói árának mintegy fele maga az áramnak, mint terméknek az ára, a többi a különböző díjakból tevődik össze.


A zöld energiát a cég tulajdonában lévő és a Sinergy által üzemeltetett a Hernádon lévő kétszer 250 kilowatt teljesítményű vízi erőmű adja. Az erőmű termelése akkor lesz nyereséges, ha a megtermelt áramot teljes egészében zöld tarifával tudják értékesíteni - válaszolta az MTI kérdésére Kövesdi Zoltán, az Elmű-Émász igazgatósági tagja.


Boross Norbert, az áramcég kommunikációs igazgatója emlékeztetett arra, hogy most minden felhasználó a fogyasztásának átlagosan 6 százalékát kötelezően zöld energiából kapja. A Hernádon lévő erőmű termelése ezen felül van - tette hozzá. Nagy Zoltán értékesítési igazgató szólt arról is, hogy bővíteni kívánják a beszerzés körét, és előrehaladott tárgyalásokat folytatnak biomassza- és biogáz erőművekkel.


Az értékesítési igazgató magyarázata szerint a zöld tarifához "nem építenek be zöld konnektort" a fogyasztóhoz. Szerződést kötnek a felhasználóval és független auditor igazolja, hogy valóban zöld áramot kap a fogyasztó. Az Elmű-Émász a zöld tarifa elterjesztésére kampányt indított, aminek "arca" Ullmann Mónika színésznő. A művésznő az első szerződő fele az áramcégnek, s a szerződést a sajtótájékoztatón írták alá.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-09-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite