2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonZsidózás: sárga csillagos demonstrálók lepték el a Kossuth teret

Zsidózás: sárga csillagos demonstrálók lepték el a Kossuth teret


Két demonstrációt is tartottak kedden délután a Parlament épülete előtt, hogy tiltakozzanak Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő előző napi országgyűlési felszólalása miatt. A tiltakozók többsége sárga csillagot tűzött a ruhájára.

eletmenete


Flashmobot, úgynevezett villámcsődületet tartott egy, a Facebookon szerveződött csoport az Alkotmány utcánál, majd innen átvonultak a Parlament metróbejárathoz közeli 1-es kapujához, ahol az Élet menete alapítvány egyesület hirdetett demonstrációt. Az egyesület képviselői petíciót, valamint 386 Dávid-csillagot adtak át az Országgyűlés sajtófőnök-helyettesének. A dokumentumban azt kérték, osszák szét azokat a képviselők között, hogy a politikusok így vállalhassanak jelképesen közösséget a magyar zsidókkal, a nácizmussal szemben.


A petícióban utaltak arra, hogy a sárga csillag, mint szimbólum hét évtizede megpecsételte 600 ezer magyar állampolgár sorsát. A tömegben a téren megjelent több ellenzéki és kormánypárti országgyűlési képviselő, köztük a Fidesz, a KDNP, az MSZP, az LMP és a DK politikusai. A demonstrálók között feltűnt a Változást! 2014 szervezet, valamint a romák zászlója is. Utóbbi zászló alatt állók az MTI-nek azt mondták, együttérzésüket és tiltakozásukat kívánják kifejezni.

eletmenete1


Gyöngyösi Márton hétfőn az Országgyűlés plenáris ülésén, Németh Zsolt külügyi államtitkárhoz intézett azonnali kérdésében azt kifogásolta, hogy a kormány nem áll Palesztina oldalára a gázai konfliktus ügyében. Úgy fogalmazott, a világbékét elsősorban Izrael fenyegeti, majd azt mondta: "pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

2012-11-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite