2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonZsigó Róbert: 240 milliárd forintot hagyott a rezsicsökkentés a családoknál

Zsigó Róbert: 240 milliárd forintot hagyott a rezsicsökkentés a családoknál


Eddig 240 milliárd forintot hagyott a rezsicsökkentés a magyar családoknál, és még vannak tartalékok - mondta a Fidesz szóvivője szerdán Dombóváron.

ZsigĂł RĂłbert


Zsigó Róbert a Szent Orsolya Iskolaközpontban megtartott fórumán közölte: a külföldi tulajdonú közműcégek az 1996-os privatizáció óta 1040 milliárd forint nyereséget vittek ki az országból. „Ezt próbáljuk most visszavenni, illetve befolyást szerezni abban, hogy a magyar embereknek megfizethetővé tegyük a rezsit" - mondta a politikus.


Utalt arra: 2013-ban a kormány két lépcsőben húsz százalékkal csökkentette gáz, a távhő és az áram árát, tíz százalékkal pedig a víz, a szippantottszennyvíz-szolgáltatás, a pb-gáz és a hulladékszállítás díjait. A Fidesz-frakció január 24-ei frakcióülésén arról dönt, hogy mekkora csökkentést lehet végrehajtani a gáz, az áram és a távhő árán - mondta.


A szóvivő úgy vélte: nem véletlen, hogy a rezsicsökkentést az Európai Parlamentből ért támadások mellé felsorakozott a magyar baloldal, mert „az ő kormányzásuk idején jobb volt közműszolgáltatónak lenni, mint most". Néhány gazdasági érdekcsoportnak megér némi támogatást, hogy a következő választáson a baloldal nyerjen, és visszacsinálja a rezsicsökkentést - mondta.


A fórumon, amelyen részt vett Potápi Árpád János, a Fidesz Bonyhád-dombóvári országgyűlési képviselőjelöltje és Patay Vilmos, a térség jelenlegi fideszes országgyűlési képviselője, a szóvivő hangoztatta: az árpilis 6-i választás valódi tétje, hogy „visszatér-e a Gyurcsány-korszak, és újra kiszolgálják a külföldi érdekeket".

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

 

2014-01-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite