Felrobbant egy kazánház, majd az épület is kigyulladt a Pest megyei Biatorbágyon pénteken. Egy idős nő életét vesztette – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.

Mukics Dániel közleménye szerint kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez a Kinizsi utcában történt balesetről. A szomszédos ház lakója azonnal odasietett és egy idős nőt kihúzott az épületből, próbálta újraéleszteni, de a nő életét már nem lehetett megmenteni.

A nyolcvan négyzetméteres családi házzal egybeépített harminc négyzetméteres kazánház teljes terjedelmében égett, tizenkét tűzoltó több irányból oltotta a lángokat. A tűz eloltása után hőkamerával átvizsgálták az épületet és visszahűtötték a még izzó részeket. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a családi házra. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálat fogja feltárni – fejtette ki.

Az OKF szóvivője kiemelte, hogy fűtési technológiától függetlenül évente egyszer tanácsos szakemberrel ellenőriztetni a fűtőeszközöket. Ezek hőtermelő, jellemzően lánggal égő berendezések, a meghibásodásukból lakástűz, vagy szén-monoxid-mérgezés is lehet – hívta fel a figyelmet.

 

Forrás: MTI