A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán kábítószer-kereskedelem miatt elítélték azt a testvérpárt, akik közül az ifjabb testvér a rendőrség épületében adott át egy kábítószer tartalmú tablettát a meglepett biztonsági őrnek – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkal.

A testvérpár idősebb tagja 2020. július közepén megszerzett néhány kábítószer tartalmú tablettát, melyekből kettőt 2020. július 19-én átadott az öccsének, aki egyet elfogyasztott, amelytől felfokozott állapotba került.

Másnap a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületéhez ment, ahol a kábítószertől még mindig zavartan viselkedve annak ellenére bement az épületbe, hogy az objektum fegyveres biztonsági őre többször rászólt, hogy ilyen állapotban nem léphet be oda.

Az épületben a férfi az őrhöz lépett és egy tablettát adott át neki, miközben azt mondta, hogy „Főnök, ezt vegye be, mert ettől jókedve lesz és pörögni fog”. Ezután kiszaladt és leült az út közepére, majd amikor bekísérték a rendőrség épületébe, eszméletét vesztve összeesett, így mentő szállította el a helyszínről.

A férfi vizeletéből többféle kábítószert mutatott ki a szakértői vizsgálat, és a tablettából is kábítószer volt azonosítható.

A testvérpár ellen, mivel egymásnak és más személynek adtak át a kábítószerből, kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség, melyet a fiatalabb vádlott rendvédelmi szerv hivatali létesítményében történő átadással követett el.

Az ügyben eljáró Salgótarjáni Járásbíróság a tettüket beismerő vádlottakat elzárásra ítélte, a fiatalabb férfi 70, míg bátyja 85 napot kapott. A bíróság kötelezte őket a bűnügyi költségek viselésére is, és elkobozta az ügyben lefoglalt tablettát.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség