A Nógrád megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a három ittas járművezetővel szemben – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Nógrád24.hu-val.

Becske belterületén 2022. január 27-én 21 óra 40 perc körül közlekedett személygépkocsival egy 35 éves nő, amikor az úttestről a jobb oldali útpadkára és a vízelvezető árokba lehaladt, ahol beton villanyoszlopnak ütközött. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a gépjármű vezetője érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, valamint a járművezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Egy személygépkocsival közlekedő 67 éves férfit március 18-án ellenőriztek, míg Balassagyarmaton egy nappal később egy 40 éves sofőrrel szemben intézkedtek az egyenruhások. A két férfi légalkoholmérővel történő ellenőrzése is pozitív eredménnyel zárult.

Az eljárások során a hatóság igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki, és a beszerzett vélemények igazolták, hogy a 35 éves nő és a két férfi alkoholos befolyásoltság alatt vezette a gépjárművet.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a sofőrök ellen járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásokat befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére megküldték.

 

Forrás: POLICE