A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 54 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki sámlival ütötte fejbe testvérét.

A már hosszabb ideje haragos viszonyban álló testvérek 2021 májusában egyikük házában ismét összevesztek. A vádlott ököllel fejen ütötte testvérét, ezután dulakodni kezdtek, végül egymásba kapaszkodva úgy estek földre, hogy a sértett került alulra. Ekkor a vádlott egy fa sámlit ragadott magához és azzal ütötte meg a fején a földön fekvő testvérét.

A sértett ekkor kilátásba helyezte, hogy értesíti a rendőrséget, ekkor a vádlott a bántalmazással felhagyott. A sérült testvér a fürdőszobába ment, a vádlott azonban utána futott, majd úgy fejbe ütötte őt, hogy a sértett a fürdőkádba esett.

A sértett erősen vérző zúzódásos sérüléseket szenvedett, és fennállt a súlyosabb sérülések keletkezésének lehetősége is, melyek elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető.

Az ügyészség a vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés kiszabását, valamint a közel 32.000 Ft összegű bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta, emellett indítványt tett a sámli elkobzására is.

 

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség