Nógrád megyében a rendőrök az elmúlt négy napon hat személyi sérüléssel járó és öt anyagi káros balesetnél intézkedtek – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

Személygépkocsival haladt 2022. szeptember 10-én 10 óra 30 perckor egy 42 éves férfi a Diósjenő települést a 2-es számú főúttal összekötő útvonalon, amikor a kereszteződésben balra történő kanyarodása során nem tett eleget elsőbbségadási kötelezettségének és egy szintén kanyarodó gépkocsi oldalának ütközött. A baleset során a védett útvonalon haladó jármű vezetője megsérült.

Ugyanezen a napon 17 óra 30 perc körül egy 34 éves férfi közlekedett kerékpárral Balassagyarmat belterületén, amikor a Mikszáth Kálmán utca és az Ipolyparti út kereszteződésénél balra kanyarodása során összeütközött a vele szemből érkező motorkerékpárral. Az ütközés következtében a biciklis és a motoros is megsérült.

Az éjszakai órákban Bercel belterületén egy 25 éves férfi hagyta figyelmen kívül a kereszteződésnél kihelyezett „Állj, elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát és a védett úton közlekedő gépjárműnek ütközött, amelynek következtében a figyelmetlen sofőr az útmenti lépcsőfeljáró korlátjának sodródott. A balesetben a vétlen jármű vezetője megsérült.

Az elmúlt napokon a megye rendőrei további három személyi sérüléssel járó és öt anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy az útkereszteződésben elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” és az „Elsőbbségadás kötelező” táblánál minden esetben elsőbbséget kell biztosítani a védett úton érkező jármű részére. Kérjük, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintően vezessenek és tartsák be az ott elhelyezett elsőbbséget szabályozó közúti jelzőtáblák utasításait. Közlekedésük során figyeljenek egymásra és legyenek türelmesek egymással.

Forrás: POLICE

Fotó: police.hu