A Balassagyarmati Járási Ügyészség garázdaság és súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy nő korábbi és jelenlegi férje ellen, akik a nyílt utcán verekedtek össze – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkal.

A vádirat szerint 2022. február 11-én a délutáni órákban a két férfi Szécsényben összeveszett, ugyanis a 48 éves férfi nehezményezte, hogy a 43 éves férfi őt és feleségét – aki egyébként korábban a fiatalabb férfi házastársa volt – sértő szavakkal illette. A két férfi közt szóváltás alakult ki, melynek során az idősebb a fiatalabbat egy autónak lökte, aki kezét a karosszériába ütötte. Mikor a támadó hátat fordítva elindult, a fiatalabb férfi hátulról megrúgta őt, arcára ökölütéseket mért, végül a földre lökte riválisát.

A fiatalabb férfi súlyos kézcsonttörést, míg az idősebb az arcán könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett. Erőszakos magatartásuk alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen, ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség garázdaság vétsége, valamint testi sértés miatt nyújtott be vádiratot velük szemben, melyben pénzbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat az eljárás során keletkezett 68.470 Ft bűnügyi költség megfizetésére egyetemlegesen kötelezze.

 

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség