A Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt sikeresen beazonosították és előállították azt a férfit, aki 2022. október 26-án gépjárművével a 21-es számú főúton a forgalommal szemben haladva balesetet okozott.

 

Mint arról korábban hírt adtunk egy 52 éves férfi haladt személygépkocsival október 26 -án 11 óra körüli időben a 21-es számú főúton Salgótarján irányába, amikor Pásztó közelében észlelte, hogy vele szemben egy gépjármű közlekedik. A baleset elkerülése érdekében a gépkocsi kormányát elrántotta, a sávokat elválasztó szalagkorlátnak ütközött, majd az út szélén állt meg. A baleset során a gépkocsivezető megsérült és jelentős anyagi kár keletkezett.

A balesetet okozó sofőr megállás nélkül továbbhajtott Hatvan irányába, a forgalommal szemben. A Nógrád Megyei Rendőr Főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a sikeres adatgyűjtést követően beazonosították és lakásán elfogták azt a 71 éves férfit, aki a 21-es úton a forgalommal szemben közlekedve járművével a balesetet okozta.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vizsgálói a férfit segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban hallgatták ki.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy bűncselekményt követ el, ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e! A KRESZ előírása szerint közúti baleset esetén a jármű vezetője – függetlenül attól, hogy ki okozta a balesetet – köteles azonnal megállni, a baleset során megsérült személyek részére segítséget nyújtani, és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni. Ha a baleset személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrséget haladéktalanul értesíteni kell, és a lehetőségekhez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni. Fontos, hogy személyi sérülésnek minősül már az is, ha az érintettek közül valaki fájdalomra, mozgási nehézségre vagy rosszullétre panaszkodik.

Baleset, illetőleg személyi sérülés észlelése estén tehát legfontosabb, hogy kezdje meg az elsősegélynyújtást, majd hívja a 112-es központi segélyhívószámot!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás:Police.hu