Az elmúlt három napon egy gyalogos sérült meg közúti közlekedési baleset során Nógrád megyében közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

Egy 32 éves nő közlekedett gyalogosan 2022. november 5-én 13 óra körül Salgótarján belterületén, amikor hirtelen a járdáról a városközpont felől Somoskőújfalu irányába közlekedő személygépkocsi elé lépett. A sofőr a jármű elejével a gyalogost elütötte, aki ennek következtében megsérült.

Az elmúlt napokon a megye rendőrei további négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közlekedési szabályok betartása mindenkire vonatkozik! Kérjük a gyalogosokat, hogy az úttesten való áthaladásukhoz elsősorban a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet vegyék igénybe! Ha nincs a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, akkor a gyalogos mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja! Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten nem tud átkelni!

Forrás: POLICE