A Jobbik két korábbi szociális tárgyú javaslata – a szülők támogatására fordítható jövedelemadó-visszatérítés és a férfiak negyven ledolgozott év utáni nyugdíjba vonulási lehetősége – törvénybe iktatását szorgalmazta hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón az ellenzéki párt két országgyűlési képviselője.

Kárpát Dániel annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a pártok ne telepedjenek rá a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület más szociális témákban indított referendumkezdeményezésére, és jelezte, felajánlják nekik a két témájuk képviseletének lehetőségét.

A nyugdíjba vonult szülőknek juttatott támogatásról – amely akár a befizetett személyi jövedelemadó egytizedét is elérhetné – a jobbikos képviselő hangsúlyozta: különösen egy válságidőszakban fontos a generációkon átívelő szolidaritás.

Frakciótársa, Ander Balázs emlékeztetett: nyolc éve fogalmazták meg azt a felvetésüket, hogy negyven ledolgozott munkaév után a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba. Nem járja, hogy a férfitársadalom jelentős része keményen ledolgozott évtizedek után nem tudja élvezni a neki járó nyugdíjat, mert sokuk nem vagy csak nagyon rossz egészségi állapotban éri meg a nyugdíjba vonulást – mondta.

 

Forrás:MTI