A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság jogerősen 7 év szabadságvesztést szabott ki azzal a 40 éves férfival szemben, aki 2021. december végén rabolt ki egy járókelőt lakóhelyén.

A 64 éves sértett 2021. december 30. napján este hét óra után már majdnem hazaérkezett, amikor a háza előtti járdán a mögé osonó vádlott egy nyél nélküli baltafej fokával hátulról fejen ütötte. A sértett a vízelvezető árokba esett, a rabló a farzsebéből elvette a pénztárcáját a benne lévő 66.500 forint készpénzzel és okmányokkal, majd elfutott. A zsákmányolt készpénzt ételre, italra és dohányárura költötte el.

A sértett a bántalmazás során a tarkóján zúzott sérülést szenvedett, az árokba esés során pedig az arca sérült meg több helyen.

A vádlottal szemben az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás, súlyos testi sértés kísérlete és okirattal visszaélés miatt emelt vádat, a Salgótarjáni Járásbíróság pedig a bűnügyi felügyeletben lévő vádlottat 7 év fegyházbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet első fokon jogerőre emelkedett, azt a vádlott is tudomásul vette.

 

Forrás:Nógrád Megyei Főügyészség