Nógrád megyében az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

Bátonyterenye felé közlekedett a 23 számú főút irányából 2022. november 23-án éjszaka egy 76 éves nő személygépkocsival, amikor az egyenes útszakaszon a szembejövő forgalmi sávba áttért, ahol összeütközött az ott haladó gépjárművel. A balesetben a 76 éves sofőr megsérült.

Ugyanezen a napon a hajnali órákban egy 26 éves férfi Nagylóc irányából Szécsény felé haladt személygépkocsival, amikor egy műszaki hibás jármű kikerülése közben a vizes úttesten megcsúszott és a Szécsény irányából közlekedő gépjárműnek ütközött. A baleset következtében mindkét sofőr és egy utas megsérült.

Vanyarc belterületén, a Kossuth úton közlekedett gépkocsival november 24-én 15 óra 40 perc körül egy 20 éves férfi, amikor az egyenes útszakaszon áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemből érkező 36 éves férfi által vezetett járművel. A baleset következtében a fiatalabb gépkocsivezető megsérült.

A megye rendőrei az elmúlt napokon további öt anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamit egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az őszi közlekedési viszonyok beköszönte számos veszélyhelyzetet rejt magában, a megváltozott időjárási viszonyok a járművezetők részéről más vezetéstechnikát igényelnek. Eső, csúszós utak, és rossz látási viszonyok nehezíthetik a közlekedést, ezért kérjük Önöket, hogy járművük sebességét mindig az időjárási-, látási és az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg! 

Forrás: POLICE