Orbán Viktorék nyugdíjkorhatár emelésre készülnek – olvasható az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül kiadott Korózs Lajos közleményében.

Érdekes, hogy a bevételi oldalon tett intézkedések között, a járulékfizetéssel kapcsolatos intézkedéseknél sorolják fel, hogy „2020-tól megszűnt a nyugellátás mellett foglalkoztatottak, önfoglalkoztatók járulékfizetési kötelezettsége is, és ezzel a nyugdíjnövelésre való igényjogosultságuk, így a nyugellátások összege a nyugdíj melletti munkavégzés következtében már nem növekszik.” Miközben ez éppen csökkentette a bevételeket.

Orbánék hallgatnak arról, hogy a közszférában továbbra sem lehet a korhatár betöltése után, a nyugdíj igénybevétele mellett dolgozni tehát választaniuk kell, hogy vagy dolgoznak tovább, vagy abbahagyják a munkát és nyugdíjba vonulnak.

A magánnyugdíjpénztári befizetések közel 3 ezer milliárd forint államosításáról és annak elköltéséről mélyen hallgatnak, amikor a kötelező magánnyugdíjpénztári rendszer megszüntetéséről írnak.

Az Orbán-kormány nem vette figyelembe a nyugdíjasok érdekeit, amikor átalakították a korhatár előtti nyugdíjakat, a rokkantnyugdíjakat, vagy amikor elvették a magánnyugdíj-pénztári befizetéseket – közölte az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül kiadott közleményében Korózs Lajos.

 

Forrás: MTI-OS